Kumppaniblogit

Sijoittamiseen lisävauhtia sivutienesteillä

Moni sijoittamisesta haaveileva on pohtinut, miten suuren sijoitussalkun sijoittamisen aloittaminen vaatii.

Monille on tärkeää voida säästää omista säännöllisistä tuloista, mutta joillekin tämä on täysin vieras ajatus tulojen pienuuden vuoksi. Vaikka sijoittaminen ja sen avulla säästäminen ovatkin erittäin hyödyllisiä asioita tulevaisuutta varten, voi rahan löytäminen sijoittamiseen olla haastavaa.

Sijoittamisesta kiinnostuneet ovat monesti puhuneet säästämisen vaikeudesta.

Säästäminen on toki hyvä tapa aloittaa sijoittaminen. Pääomaa kertyy, mutta käytännössä tämä tarkoittaa jostain toisesta asiasta tinkimistä. Tämä muodostuu monelle ongelmaksi. Miten sitten saada rahaa sijoittamiseen?

Oman sijoitussalkun kasvattaminen sivutöillä voi olla vastaus tähän kysymykseen. Lisätienesteillä voidaan tarkoittaa hyvin erilaisia asioita, kuten vaikkapa tavaroiden vuokraamista, tubettamista ja konsultoimista. Osa tavoista vaatii hyvin vähän vaivaa, kun taas toiset vaativat, että olet alasi asiantuntija.

5 tapaa saada lisätienestejä

Lisätienestejä voi pääasiassa hankkia kahta eri resurssia hyödyntäen. Nämä ovat oma aika ja oma omaisuus. Näiden ympärille nämäkin vinkit muodostuvat.

  1. Myy tarpeettomia tavaroita. Helpoin tapa hankkia pääomaa sijoittamista varten, on käydä omat tavarat läpi. Onko omistuksessasi jotain mille et enää näe käyttöä. Voisiko näitä tavaroita myydä eteenpäin? Omien tavaroiden myyminen ei tietystikään voi olla loputon tulonlähde ja itselleen tärkeitä ja hyödyllisiä asioita ei kannata myydä, mutta hetkellisesti se voi tuottaa hyvän alkusysäyksen sijoittamiselle.
  2. Vuokraa omaisuuttasi. Toinen tapa, jolla omasta omaisuudestaan voi hyötyä, on omaisuuden vuokraaminen muiden käyttöön. Esimerkiksi asunnon vuokraaminen erilaisia palveluita hyödyntäen, voi olla hyvä tulonlähde. Siinä missä lomareissu aiemmin kulutti lompakkoa, voi se tätä nykyä toimiakin tulonlähteenä. Myös pienempien asioiden vuokraaminen voi olla kannattavaa. Jos satut omistamaan auton tai höyrypesurin, voit saada niiden kautta säännöllisiäkin vuokratuloja.
  3. Hyödynnä omia erikoistaitojasi. Oletko omassa työssäsi hyvä? Jos satut työskentelemään alalla, jonka palveluita voit tehdä myös itsenäisesti, voit harkita oman työpanoksesi myymistä myös yrittäjänä. Monet yritykset ostavat mielellään palveluita pienemmiltä yrittäjiltä ja näin voit saada työllesi hyvän hinnan. Monia taloudellisesti menestyneitä ihmisiä yhdistää nimenomaan yrittäjyys. Tutkaile siis osaamistasi ja hyödynnä se parhain mahdollisin tavoin.
  4. Aloita kokonaan toinen työ! Onko sinulla ollut aina mielessä jokin asia, mitä haluaisit tehdä tai mitä huomaat muiden tarvitsevan. Kaupallista se! Tätä nykyä internet on täynnä erilaisia mahdollisuuksia tehdä käytännössä mitä vain! Ansiot ovat täysin kiinni omasta halustasi ja voit valita, kuinka paljon teet ja milloin teet.
  5. Tutki muiden tarpeita. Netissä on tarjolla monenlaisia erilaisia lisätöitä, joita pääsee tekemään hyvinkin pienellä kynnyksellä. Netissä on tarjolla muun muassa maksettuja kyselyitä, joissa vastaamalla markkinointitutkimuksiin, voi ansaita mukavia lisätienestejä. Kyselyiden ohella netissä on tarjolla monenlaista työtä, joihin pääsee käsiksi ilman koulutusta, kunhan vain halua tekemiseen on riittävästi.

Näiden vinkkien joukossa on todella helppoja vinkkejä, joiden avulla voit päästä mukaviin pieniin lisätienesteihin työn ohella. Osa vinkeistä vaatii enemmän aikaa ja sitoutumista, mutta toisaalta niissä taas mahdolliset lisätulot ovat huomattavasti suurempia.

Lopuksi

Mikäli sijoittaminen kiinnostaa paljon, mutta rahaa sijoittamisen aloittamiseen ei tunnu olevan, on tärkein asia tutkailtavaksi omat rajat. Kannustammekin jokaista pohtimaan, mitkä asiat ovat itselle tärkeitä. Itse tietää kaikista parhaiten, mikä on itselle paras tapa hankkia lisätuloja.

Jos sinulla on jo jokin idea lisätulojen hankkimiseen, kannustan ehdottomasti hyödyntämään sitä. Lisätuloilla voi kasvattaa omaa sijoitussalkkua tuntuvasti ja näin laittaa ylimääräiset tulot tekemään töitä puolestasi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös