Markkinakommentit

Snapin osake sukelsi – Someyhtiöltä tulosvaroitus maanantaina

Osakemarkkina rankaisee nyt teknologiayhtiöitä olan takaa.

Snapchatin emoyhtiön Snapin osake laski ohjeistusmuutoksen vuoksi maanantaina jälkimarkkinoilla peräti noin 31 prosenttia. 

Yhtiön toimitusjohtaja Evan Spiegel varoitti työntekijöille suunnatussa kirjeessä Snapin jäävän toisella vuosineljänneksellä liikevaihto- ja käyttökatetavoitteestaan.

Snap arvioi vielä huhtikuun lopulla, että toisen kvartaalin liikevaihto kasvaa 20-25 prosenttia edellisvuoden vertailukaudesta. Käyttökatteen, EBITDA:n, osalta arvio oli nollan ja 50 miljoonan dollarin haarukassa. Viime vuoden toisella vuosineljänneksellä Snapin liikevaihto oli 982 miljoonaa dollaria. Analyytikot arvioivat vielä ennen Snapin tulosvaroitusta, että huhti-kesäkuun liikevaihto olisi 1,2 miljardia dollaria.

Snap kommentoi maanantaina ohjeistuksen laskun johtuvan makrotaloudesta. Yhtiö on edelleen luottavainen pitkän aikavälin näkymien suhteen. Se kertoi Snapchatin yhteisön kasvavan ja yhteisön jäsenien olevan sitoutuneita palveluun. Yhtiö näkee merkittäviä mahdollisuuksia kasvattaa käyttäjäkohtaista liikevaihtoa pitkällä aikavälillä.

Maanantaisen kurssilaskun jälkeen Snapin osake päätyi 15,51 dollariin. Yhtiön osakekurssi oli korkeimmillaan 83,34 dollaria viime vuoden syyskuussa. 

Analyytikot ovat olleet luottavaisia Snapin osakkeen suhteen. Yhtiötä seuraa 44 analyytikkoa. Niistä 11 antoi ennen tulosvaroitusta sijoitussuosituksen ”vahva osta” ja peräti 24:n sijoitussuositus oli ”osta”.  Keskimääräinen tavoitehinta Snapin osakkeelle on 43,03 dollaria. Toisen vuosineljänneksen ohjeistuksen lasku saa todennäköisesti aikaan ison tukun tavoitehintalaskuja, joka saattaa vaikuttaa negatiivisesti osakekurssiin.

Snapin tulosvaroituksen vuoksi myös muut mainosalan ja sosiaalisen median yhtiöt halpenivat jälkimarkkinoilla maanantaina. Metan osakekurssi laski noin 7 prosenttia ja Pinterest halpeni peräti noin 13 prosenttia. Myös Alphabetin osakekurssi laski Snapin tulosvaroituksen vuoksi. Hakukonejätin osake päätyi jälkimarkkinoilla noin kolme prosenttia miinukselle.

Snapin vuoden ensimmäinen kvartaali oli jo haastava. Snap jäi silloin sekä liikevaihdon että tuloksen osalta analyytikoiden ennusteista. Yhtiö teki ensimmäisellä vuosineljänneksellä 1,06 miljardia dollaria liikevaihdon ja kahden sentin osakekohtaisen tulostappion.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös