Yritysuutiset

Honkarakenne palautti taloudellisen ohjeistuksensa – osake jyrkässä nousussa

Hirsitalovalmistaja Honkarakenne suhtautuu myyntinäkymiin nyt myönteisemmin kuin ennen Ukrainan sodan puhkeamista.

Honkarakenteen hallitus on maanantaina 23. toukokuuta pidetyssä kokouksessa päättänyt antaa uuden taloudellisen ohjeistuksen vuodelle 2022. Yhtiö peruutti pörssitiedotteella 1. maaliskuuta tulosohjeistuksensa vuodelle 2022 Ukrainan sodan aiheuttaman epävarmuuden ja Venäjän myynnin keskeyttämisen johdosta.

Nyt yhtiön loppuvuoden näkymät ovat selkeytyneet, ja tämä mahdollistaa tulosohjeistuksen palauttamisen vuodelle 2022.

Uuden ohjeistuksen mukaan, yhtiö arvioi liikevaihtonsa kasvavan edellisvuodesta ja tuloksen ennen veroja pysyvän edellisvuoden tasolla. Tilinpäätöstiedotteen 2021 yhteydessä 16. helmikuuta yhtiö julkisti tulosohjeistuksen, jossa se arvioi, että vuonna 2022 liikevaihto ja tulos ennen veroja pysyvät edellisvuoden tasolla.

Honkarakenne ennustaa nyt siis korkeampaa liikevaihtoa koko vuodelle kuin mitä se oli arvioinut ennen Ukrainan sodan puhkeamista 24. helmikuuta.

Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 69,7 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 3,6 miljoonaa euroa.

Konsernin tilauskanta oli vuodenvaihteessa historiansa korkeimmalla tasolla ja oli 52,4 miljoonaa euroa. oli 32 prosenttia korkeammalla tasolla verrattuna edellisvuoden vastaavan ajanjaksoon.

Ohjeistuksen palautus oli positiivinen yllätys osakesijoittajlle, ja Honkarakenteen osake lähti ilmoituksen jälkeen jyrkkään nousuun. Noin kello 14.30 tiistaina osake oli lähes 14,5 prosentin nousussa.

Honkarakenne valmistaa omakotitaloja, vapaa-ajan asuntoja ja julkisia rakennuksia suomalaisesta massiivipuusta. Talopaketit valmistetaan Suomessa, yhtiön oma tehdas sijaitsee Karstulassa. Vuonna 2021 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 70 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 37 prosenttia.

Honkarakenne julkistaa puolivuosikatsauksen tammi-kesäkuulta keskiviikkona 24. elokuuta.

Kommentoi
Ylös
>