Yritysuutiset

Honkarakenne peruu vuoden 2022 taloudellisen ohjeistuksensa – syynä Venäjän sotatoimet Ukrainassa

Venäjän sotilastoimet Ukrainassa ovat johtaneet siihen, että Honkarakenne on päättänyt keskeyttää myynnin Venäjälle.

Tilaus- ja toimitusvaiheessa olevien projektien osalta Honkarakenne tarkastelee tilannetta kriittisesti kunkin projektin toimitussopimuksen osalta.

Yhtiö osake romahti Helsingin pörssissä tiistaina 10,8 prosenttia noin kello 17.55 mennessä. Kuukaudessa osakkeen arvosta on sulanut jo neljännes eli 25 prosenttia. Sijoittajat ovat siis osanneet ennakoida yhtiölle syntyneet haasteet Ukrainan kriisin vuoksi.

Honkarakenne valmistaa omakotitaloja, vapaa-ajan asuntoja ja julkisia rakennuksia suomalaisesta massiivipuusta. Talopaketit valmistetaan Suomessa, yhtiön oma tehdas sijaitsee Karstulassa. Vuonna 2021 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 70 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 37 prosenttia.

Venäjän myynnin poisjäännin vaikutukset aiheuttavat merkittävää epävarmuutta yhtiön vuoden 2022 liikevaihtoon ja konsernin tuloskehitykseen. Yhtiöllä on Venäjällä yksi maahantuoja. Honkarakenteella ei ole Venäjällä muita toimintoja, henkilöstöä tai tuotantolaitoksia.

Päivitetyn strategiansa mukaisesti yhtiö on varautunut hakemaan uusia kansainvälisiä markkinoita, allokoiden resurssit valituille markkina-alueille. Konsernin myyntipanostuksia kohdistetaan vahvemmin kotimaan, Euroopan ja Aasian markkinoille.

Yhtiön mukaan kokonaisuudessaan epävarmuuden kestoa ja kaikkia vaikutuksia liiketoimintaan on tässä vaiheessa vaikea arvioida. Yhtiö tulee sopeuttamaan toimintansa muuttuneeseen tilanteeseen.

Honkarakenteen hallitus on 1. maaliskuuta pidetyssä kokouksessa päättänyt peruuttaa 16. helmikuuta julkaistun taloudellisen ohjeistuksensa vuodelle 2022. Meneillään olevista epävarmuuksista johtuen hallitus ei tällä hetkellä anna uutta ohjeistusta.

Aikaisemman ohjeistuksen mukaan Honkarakenne oli arvioinut, että vuonna 2022 sen liikevaihto ja tulos ennen veroja pysyvät edellisvuoden tasolla.

Honkarakenteen puolivuosikatsaus tammi-kesäkuulta 2022 julkaistaan 24. elokuuta.

Lue myös tämä: Ohjelmistoyhtiö TietoEVRY tarjoaa ennätyksellisellä kassavirralla hyvää osinkotuottoa

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös