Sijoitusideat

Warren Buffettin sijoitusyhtiö tankkaa edelleen lisää öljy-yhtiö Occidental Petroleumin osakkeita

Berkshire Hathawayn uusimmat öljy-yhtiön ostot nousivat yli 500 miljoonaan dollariin.

Warren Buffettin sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway on ostanut 9,6 miljoonaa Occidental Petroleum Corp:n osaketta lisää, mikä nosti yhtiön osuuden 16,3 prosenttiin öljy-yhtiön omistuksesta. Aiheesta kertoo Reuters.

Sijoitusyhtiön ostot tehtiin viimeisen viikon aikana ja maksoivat noin 529 miljoonaa dollaria, Berkshire kertoi keskiviikkona. Berkshire on aiemmin viime kuussa ostanut Occidentalin osakkeita 336 miljoonalla dollarilla ja aiemmin tänä vuonna seitsemällä miljardilla dollarilla.

Uusimpien ostojen jälkeen Berkshire omistaa nyt lähes 153 miljoonaa öljy-yhtiön osaketta, joiden arvo on hieman yli 8,5 miljardia dollaria Occidentalin osakkeen keskiviikon kurssinoteerauksen perusteella.

Occidental Petroleum on Teksasin Houstonissa sijaitseva öljyn- ja kaasun etsintäyritys. Öljy-yhtiö velkaantui voimakkaasti keväällä 2019 ostaessaan kilpailijansa Anadarko Petroleumin. Kauppa, jonka arvo oli noin 58 miljardia dollaria, mukaan lukien velat, oli Yhdysvaltojen toiseksi suurin öljy- ja kaasuyhtiön haltuunotto.

Occidentalin osake on laskenut 19 prosenttia sen jälkeen, kun se ylsi vuoden huippuunsa toukokuussa. Osakekurssi on kuitenkin kivunnut tänä vuonna jo 99 prosenttia. Yhtiön markkina-arvoa nostavat Berkshiren ostojen lisäksi öljyn hinnan raju nousu Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Berkshire on Occidentalin suurin yksittäinen osakkeenomistaja. Yhtiö omistaa myös optio-oikeuksia ostaa 83,9 miljoonaa öljy-yhtiön osaketta, mikä toteutuessaan nostaisi Berkshiren omistusosuuden osuuden yli 25 prosenttiin.

Berkshire on muutoinkin ollut ahkera osakkeiden ostaja vuonna 2022. Se käytti yli 51 miljardia dollaria osakeostoihin ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mukaan lukien lisääntynyt 25,9 miljardin dollarin osuus öljy-yhtiöstä Chevron Corp. Analyytikot ovat pitäneet Bershiren omistusta Occidentalissa ja Chevronissa Buffettin sijoitusyhtiön keinona hyötyä öljyn hinnan noususta Venäjän hyökkäyksen jälkeen Ukrainaan.

Occidental ylsi tammi-maaliskuussa odotettua parempaan tuloskehitykseen. Yhtiön nettotulos nousi lähes 4,9 miljardiin dollariin ja oikaistu osakekohtainen tulos oli 2,12 dollaria. Analyytikoiden konsensusodotus oli 1,97 dollaria. Vuosi sitten yhtiö teki 0,15 dollarin tappion osaketta kohden

Yhtiö on ylittänyt analyytikoiden konsensusodotukset nyt neljänä vuosineljänneksenä peräkkäin

Liikevaihto nousi viime vuoden 5,48 miljardista dollarista 8,53 miljardiin dollariin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös