Listaamattomat yhtiöt

Kasvipohjaisten tuotteiden kehittäjä keräsi 13 miljoonan euron rahoituksen

Kasvipohjaisten tuotteiden tuotantoon ja tuotekehitykseen erikoistunut Foodiq Oy on kerännyt rahoitusta 13 miljoonaa euroa. Foodiq Oy kehittää parempaa tulevaisuuden ruokaa ja edistää paikallista ruoantuotantoa.

Yhtiöllä on tällä hetkellä tehtaat Suomessa ja UK:ssa sekä elintarvikealan asiakkaita ympäri Eurooppaa. Kerättyä rahoitusta käytetään toiminnan skaalaamiseen ja globaalin kasvun vauhdittamiseen.

Rahoituskierros on käynnissä kesäkuun loppuun saakka ja sen pääsijoittajana toimii ruotsalainen elintarviketeknologiaan keskittyvä sijoitusyhtiö Nicoya. Nicoya sijoittaa kasvipainotteista ja terveellistä ruokavaliota edistäviin edelläkävijäyrityksiin Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Foodiq Oy:n lisäksi Nicoyan 14 tuotemerkin portfolioon kuuluu muun muassa N!ck’s, El Taco Truck, Farmers & Chefs, Inika Superfoods, Splendid Spoon ja Oatlaws.

”Foodiq on merkittävä edelläkävijä kasvipohjaisessa ruoantuotannossa uudistaessaan ei-maitopohjaisia tuotteita ja lihankorvikkeita. Uusi rahoituskierros mahdollistaa Foodiqin liiketoiminnan vahvistamisen Pohjoismaissa sekä tarjoaa yhtiölle vankan perustan kiihtyneelle kansainväliselle kasvulle. Olemme erittäin iloisia voidessamme jatkaa Foodiqin mahtavan tiimin ja sen mission tukemista”, kertoo Nicoyan toimitusjohtaja Christopher Slim.

Kasvuyhtiön tavoitteena globaali kasvu

Foodiq Oy edistää ruoan lähituotantoa ja investoi uusiin tehtaisiin. Yhtiö otti kesäkuussa jatkaakseen toiminnan entisessä Gold&Green Foods Oy:n Järvenpään tehtaassa. Rahoituskierrokselta saatavia varoja käytetäänkin muun muassa Suomen liiketoiminnan keskittämiseksi Järvenpäähän.

Lisäksi Foodiq laajentaa toimintaansa uusiin tuoteryhmiin ja uusille markkinoille, investoi toiminnan laajentamiseen ja vahvistaa organisaatiotaan palkkaamalla uusia osaajia myyntiin, tehtaisiin ja tuotekehitykseen.

”Me Foodiqilla uskomme paikallisen ruoan olevan paremmaksi sekä luonnolle että ihmisille. Siksi sijoitamme paikallisista raaka-aineista ammentavien tehtaiden rakentamiseen. Vastuullinen ruoantuotanto on itsestäänselvä osa toimintaamme: se näkyy siinä, miten valitsemme alihankkijamme ja raaka-aineiden tuottajamme sekä oman toimintamme hiilijalanjäljen minimoimisessa.  Nyt otamme isomman vaihteen silmään ja alamme laajentaa toimintaamme yhä enemmän myös Suomen ulkopuolelle”, Foodiq Oy:n toimitusjohtaja Robert Savikko kertoo.

Kohti kasvipainotteista ruokavaliota

Vuonna 2015 perustettu Foodiq Oy tarjoaa kasvipohjaisten tuotteiden tuotantoa ja tuotekehitystä sekä yksityiselle että julkiselle sektorille. Se on ainut toimija, joka tarjoaa sekä tuotekehityspalveluja että suuren kapasiteetin tuotantopalveluita elintarviketoimialalle.

Yhtiön kehittämät tuotantoprosessit mahdollistavat kasvipohjaisten tuotteiden tuottamisen ilman lisäaineita.

Kehittämällä asiakkailleen kaupallisia tuotteita yhtiö pyrkii nopeuttamaan siirtymää kohti kasvipainoitteisempaa ruokavaliota ja ilmastoystävällistä ruokatuotantoa. Yhtiön visiona on, että tulevaisuudessa Foodiqin tehtaat ympäri maailman tuottavat paikallisesti ja kestävien tuotantotapojen mukaisesti kasvipohjaista ruokaa hyödyntäen läheltä saatavia raaka-aineita.

Foodiqin liikevaihto vuonna 2020 oli 6,1 miljoonaa euroa ja tilikauden oli tappiollinen -1,3 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös