Asunnot ja kiinteistöt

Rakennuslupien määrä romahti viidenneksellä

Tilastokeskuksen mukaan uudisrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia vuoden 2022 helmi-huhtikuussa 10,2 miljoonaa kuutiometriä, mikä oli yli viidenneksen vähemmän kuin vastaava luku vuotta aiemmin.

Asuinrakentamiseen lupia myönnettiin 3,2 miljoonaa kuutiometriä, kun vuotta aiemmin määrä oli 4,1 miljoonaa. Uudisrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni 2022 helmi-huhtikuussa 21 prosenttia vuodentakaisesta.

Aloitettujen asuinrakennushankkeiden kuutiomäärä 2022 helmi-huhtikuussa oli 5,0 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Valmistuneiden rakennushankkeiden kuutiomäärä oli 2022 helmi-huhtikuussa 13 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi kasvoi vuoden 2022 helmi-huhtikuussa 11 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi 16 prosenttia ja muu kuin asuinrakentamisen volyymi 6,0 prosenttia vuoden takaisesta.

”Asuinrakentaminen on kasvussa tällä hetkellä, edessä on kuitenkin rauhallisempaa kehitystä”, toteaa Handelsbanken Suomen pääekonomisti Timo Hirvonen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös