Yritysuutiset

Relais Groupilta tulosvaroitus – kannattavuus laskee merkittävästi

Konsernin liikevoitto romahti toisella vuosineljänneksellä.

Relais Group julkaisee alustavia tilintarkastamattomia lukuja vuoden 2022 ensimmäiseltä vuosipuoliskolta, koska kannattavuus oli merkittävästi alle vertailukauden tammi-kesäkuu 2021 tason. Konserni on suomalainen ajoneuvojen sähkövaruste- ja varaosaliiketoimintaa Pohjoismaissa ja Baltiassa harjoittava maahantuoja ja tekninen tukkuliike.

Ensimmäisellä puolivuotiskaudella tammi-kesäkuussa yhtiön liikevaihto nousi vertailukaudesta 14 prosenttia 120,6 miljoonaan euroon.

Tuloskunto kuitenkin romahti. Liikevoitto laski 2,5 miljoonaan euroon edellisvuoden 6,1 miljoonasta eurosta. Vertailukelpoinen osakekohtainen tulos, ilman liikearvopoistoja jäi 0,30 euroon, kun vertailukaudella se oli 0,48 euroa

Toisella vuosineljänneksellä huhti-kesäkuussa Relais Groupin liikevaihto nousi 12 prosenttia vertailukaudesta 58,6 miljoonaan euroon. Liikevoitto jäi 0,0 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin se oli 1,5 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen osakekohtainen tulos laski viime vuoden 0,21 eurosta 0,07 euroon.

Yhtiön mukaan liikevaihdon kasvu johtui yrityskauppojen vaikutuksesta. Orgaaninen kasvu jäi negatiiviseksi pääasiassa yleisistä markkinaolosuhteista johtuen, erityisesti toisen vuosineljänneksen alkupuolella.

Suhteelliseen kannattavuuteen vaikutti alentavasti konsernin liiketoiminnan koostumus sekä erityisesti aiempaa korkeammat henkilöstö- ja liiketoiminnan muut kulut. Muita negatiivisia ajureita olivat koronapandemiasta johtuvat sairauspoissaolot, euron ja Ruotsin kruunun välinen valuuttakurssi sekä mekaanikkojen huono saatavuus raskaiden ajoneuvojen korjaamo- ja huoltoliiketoiminnassa.

Konserni antaa aiheesta lisätietoja, kun se julkaisee puolivuotiskatsauksensa 11.elokuuta.

Relais Groupin osake noteerataan Helsingin pörssin First North Growth Market -markkinapaikalla. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 238 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2022 oli 129 miljoonaa euroa. Vuoden 2021 aikana Relais Group osti yhteensä kuusi yhtiötä. Sen palveluksessa työskentelee noin 1 000 työntekijää kuudessa eri maassa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös