Yritysuutiset

Cargotec aikoo luopua tappiollisesta MacGregor-liiketoiminnastaan

Cargotecin hallitus on päätynyt siihen, että MacGregor ei tulevaisuudessa kuulu Cargotecin portfolioon.

MacGregor on vastuullisen merilastin ja kuormankäsittelyn johtava toimija. Se on kuitenkin tappiollinen osa Cargotecia. MacGrecorin viime vuoden vertailukelpoinen liikevoitto oli tappiollinen -14,7 miljoonaa euroa.

Cargotec keskittyy jatkossa kestävään ja kannattavaan kasvuun ydinliiketoiminnoissaan Hiabissa ja Kalmarissa. Kasvun ytimessä on asiakkaiden vastuullisuuteen liittyvien liiketoimintahaasteiden ratkaiseminen.

Yhtiön mukaan strategisten vaihtoehtojen arvioinnin yhteydessä ilmeni, että kiinnostus MacGregoria kohtaan on huomattavaa, mutta arvonluonnin näkökulmasta ajoitus liiketoiminnasta luopumiseksi ei ole tällä hetkellä optimaalinen. Tämä johtuu rahoitusmarkkinoilla vallitsevasta epävarmuudesta sekä MacGregorin kannattavuuskäänteen aikaisesta vaiheesta.

MacGregorin tunnuslukujen kehitys kvartaaleittain.

Tämän vuoksi Cargotec on päättänyt, ettei se juuri nyt aloita liiketoiminnan aktiivista myyntiprosessia. Yhtiön hallitus jatkaa liiketoiminnasta luopumisen ajankohdan arvioimista. MacGregor keskittyy sillä välin kannattavuutensa parantamiseen ja on aloittanut offshore-liiketoiminnan uudelleenjärjestelyn.

Cargotec odottaa MacGregorin liikevaihdon ja vertailukelpoisen liikevoiton paranevan vuonna 2023 vuodesta 2022. MacGregorin liikevaihto oli 403 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto tappiollinen -5,0 miljoonaa euroa vuoden 2022 kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Hallituksen päätöksellä ei ole vaikutusta Cargotecin 26. lokakuuta tammi-syyskuun osavuosikatsauksen yhteydessä julkistettuihin koko vuoden näkymiin. Cargotec arvioi vuoden 2022 vertailukelpoisen liikevoiton paranevan 88–118 miljoonaa euroa vuodesta 2021, jolloin se oli 232 miljoonaa euroa.

MacGregorin strategisten vaihtoehtojen arviointi, sisältäen liiketoiminnan mahdollisen myynnin, käynnistettiin 30 maaliskuuta 2022.

Kommentoi
Ylös
>