Fiskarsin IR-sivut

Fiskarsin tilaukset laskussa, antoi tulosvaroituksen

Fiskarsin tilaukset ovat laskussa erityisesti Yhdysvalloissa.

Brändiyhtiö Fiskars laskee vuoden 2022 näkymiään neljännen vuosineljänneksen odotettua heikomman kysynnän johdosta. Siksi Fiskars uskoo vertailukelpoisen liikevoiton jäävän tänä vuonna hieman alhaisemmaksi kuin viime vuonna.

Yhtiö odottaa nyt vertailukelpoisen liikevoiton olevan vuonna 2022 noin 150 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli 154,2 miljoonaa euroa. Aiemmin Fiskars odotti vertailukelpoisen EBITin kasvavan vuodesta 2021.

Yhtiön mukaan alhainen kuluttajaluottamus sekä vähittäiskaupan korkeat varastotasot ovat vähentäneet uusia tilauksia ja täydennystilauksia odotettua enemmän erityisesti Yhdysvalloissa. Tällä on ollut neljännellä vuosineljänneksellä negatiivinen vaikutus Vita-segmentin juhlasesongin myyntiin sekä Terra-segmentin myyntiin.

Yhtiö jatkaa huolellista kustannusten hallintaa odotettua alhaisemman liikevaihdon ja kustannusinflaation kompensoimiseksi.

Kolmannella vuosineljänneksellä vertailukelpoinen liikevoitto jäi volyymien laskun ja jatkuvan kustannusinflaation seurauksena hieman alle viime vuoden taso.

Heinä-syyskuussa Fiskarsin vertailukelpoinen liikevaihto pysyi vakaana ja oli 293 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 292 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevoitto pysyi myös suhteellisen vakaana ja oli 33 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 34 miljoonaa euroa.

Kolmannella vuosineljänneksellä kustannusinflaatio ja kuluttajien alhainen luottamus vaikuttivat kysyntään Amerikassa ja Euroopassa, mutta Aasian ja Tyynenmeren alueella Fiskars jatkoi kasvua.

Fiskarsin osakkeen arvosta on tänä vuonna sulanut vajaa kolmannes eli 32 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>