Yritysuutiset

Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja: Markkinaympäristö ei anna edellytyksiä kasvuun

Verkkokauppa.com antoi maanantaiaamuna tulosvaroituksen. Yhtiö tekee alaskirjauksen viimeisen vuosineljänneksen tulokseen.

Verkkokauppa.comin viime lokakuussa antaman tulosohjeistuksen mukaisesti yhtiö arvioi vuoden 2022 liikevaihdon olevan 530–560 miljoonan euron välillä, kun vuonna 2021 liikevaihto oli 575 miljoonaa euroa. Vertailukelpoisen liiketuloksen yhtiö odottaa olevan 5–9 miljoonan euron välillä, mikä jää reippaasti alle edellisvuoden yli 20 miljoonan euron vertailukelpoisen liiketuloksen.

Verkkokauppa.comin vuoden 2022 viimeisen neljänneksen liikevaihto oli 155 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto oli 0,7 miljoonaa euroa.

Vertailukelpoinen liikevoitto sisältää 1,6 miljoonan euron varastoon liittyvän alaskirjauksen, jolla on negatiivinen vaikutus vuoden 2022 viimeisen neljänneksen ja koko vuoden 2022 vertailukelpoiseen liikevoittoon.

Verkkokauppa.com on päättänyt liiketoimintaansa vastaamaan laskenutta kysyntää ja käynnistää tulosparannusohjelman.

Vuoden 2022 keväästä alkaen kuluttajaluottamus on heikentynyt merkittävästi ja yleinen talouden epävarmuus, inflaatiopaineet sekä korkojen nousu ovat heikentäneet kuluttajien ostovoimaa.

Tulosparannusohjelmalla Verkkokauppa.com tavoittelee vuositasolla 10 miljoonan euron tulosparannusta, josta vuoden 2023 aikana odotetaan toteutuvan noin 5-8 miljoonaa euroa.

Ohjelma tähtää yhtiön operatiivisen tehokkuuden ja kilpailukyvyn paranemiseen. Keskeiset operatiivisen tehokkuuden parannukset liittyvät yhtiön valikoimaan, varastoon, toimitusvirtoihin ja organisaatiorakenteeseen.

Osana tulosparannusohjelmaa yhtiö käynnistää yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut, joiden tavoitteena on uudistaa organisaation rakenteita vastaamaan yhtiön pitkän tähtäimen strategiaa sekä sopeuttaa henkilöstömäärä ja -kulut vallitsevaan kysyntätilanteeseen.

”Verkkokauppa.com on hakenut kasvua historiansa alusta alkaen. Tällä hetkellä haastava markkinaympäristö ei anna edellytyksiä kasvuun ja samalla kasvanut kustannustaso heikentää tuloksentekokykyämme. Nyt tehtävillä toimenpiteillä haluamme varmistaa yhtiön tulevaisuuden kannattavuuden”, Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkka avaa muutoksia.

Porkan mukaan yhtiö on läpi vuoden tehnyt toimenpiteitä kannattavuuden parantamiseksi.

”Jo tehtyjen toimien lisäksi nyt suunnitellut uudelleenjärjestelyt ovat välttämättömiä kilpailukyvyn parantamiseksi, henkilöstön joustavuuden lisäämiseksi ja kiinteiden kustannusten laskemiseksi”, toteaa Porkka.

Muutosneuvottelut alkavat välittömästi ja niiden piirissä on Verkkokauppa.comin koko henkilöstö, noin 770 työntekijää. Mahdolliset irtisanomiset, osa-aikaistukset sekä olennaiset muutokset työsopimuksiin koskevat enintään 110 henkilöä.

Suunnitelluilla toimenpiteillä tavoitellaan henkilöstökustannuksien osalta kuuden miljoonan euron vuotuista säästöä. Säästöistä 3-4 miljoonaa euroa odotetaan toteutuvan vuoden 2023 jälkimmäisellä puoliskolla ja täysimääräisenä vuonna 2024.

Suunnitelluista uudelleenjärjestelyistä arvioidaan, neuvottelutuloksista riippuen, syntyvän noin 1,3 euron kustannukset. Kustannukset arvioidaan kirjattavan vuoden 2023 toisella neljänneksellä, ja niiden odotetaan realisoituvan kokonaisuudessaan vuoden 2023 aikana.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös