Yritysuutiset

Nurminen Logisticsin osake kiitää yrityskaupan siivittämänä

Logistiikkayhtiö Nurminen Logisticsin osake oli perjantaina hurjassa nousukiidossa.  

Osake nousi peräti 29,9 prosenttia, kun se oli perjantaina päivällä kertonut yrityskaupasta.

Nurminen Logisticsin tytäryhtiö North Rail Holding Oy, ja Viron valtion omistama Operail Holding OÜ ovat allekirjoittaneet kauppakirjan, jossa osapuolet ovat sopineet Operail Finland Oy:n siirtyvän North Rail Holding Oy:n omistukseen, kun ostaja on saanut tarvittavat viranomaispäätökset.

Nurminen Logistics omistaa tytäryhtiö North Rail Holding Oy:sta 79,8 prosenttia ja sijoittajat 20,2 prosenttia. Kaupan velaton kauppahinta on 27,7 miljoonaa euroa.

Operail Finland Oy:n osto tukee Nurminen Logisticsin rautatieliiketoiminnan kehitystä Suomessa, sekä avaa uusia yhteistyömahdollisuuksia pohjoismaalaisten ja keskieurooppalaisten rautatieoperaattoreiden kanssa. Lisäksi yhtiön osto varmistaa Nurminen Logisticsin Suomen ja Aasian välisen rautatieliikenteen kehityksen myös tulevaisuudessa.

Operail Finlandin liiketoiminta keskittyy aluksi junaliikenteeseen Venäjän ja Suomen välillä, kertoo Yle. Nurminen Logistics suunnittelee konttikuljetuksia Norjan Narvikin kautta Suomeen ja Ruotsin kautta Etelä-Norjaan. Tällä hetkellä konttijunat Kiinasta Suomeen kiertävät pakotteiden alaisen Venäjän sen eteläpuolelta.

Logistiikkayhtiö panostaa voimakkaasti Euroopan ja Aasian väliseen rautatieliikenteeseen.

Nurminen Logistics aloitti säännöllisen konttijunaliikenteen Suomesta Kiinaan vuonna 2018, jolloin avattiin Hefein reitti. Syksyllä 2020 perässä seurasi yhteistyö Narvikin Sataman kanssa ja Chongqingin reittiyhteys, joka vakiintui nopeasti viikoittaisiksi lähdöiksi.

Suzhou, Ningbo ja Jinan olivat vuoden 2021 uudet reitit ja lisää reittejä on suunnitteilla.

Nurminen Logisticsin rautatiepalveluilla on positiivinen merkitys logistiikan päästöjen vähennystavoitteiden ja pohjoismaalaisten yritysten Aasian kaupan kilpailukyvyn näkökulmasta. Operail Finland Oy:n rautatiekuljetukset turvaavat Suomessa omalta osaltaan teollisuuden, palvelualan ja maatalouden työpaikkoja, sekä vihreää siirtymää ja kriittistä huoltovarmuutta kuten ruokahuoltoa.

Yrityskauppa ei vaikuta ostettavan yhtiön henkilöstön työsuhteisiin.

Operail Finland Oy:n osto toteutuessaan ja sen Suomessa tapahtuva liiketoiminta kasvattaa Nurminen Logistics konsernin liikevaihtoa ja liikevoittoa merkittävästi 2023 alkaen.

Marraskuussa 2022 annetun talousohjeistuksen mukaisesti vuoden 2022 liikevaihto tulee olemaan tasolla 121-125 miljoonaa euroa, ja vertailukelpoinen liikevoittomarginaali tasolla 4-7 prosenttia.

Nurminen Logistics antaa tarkemman talousohjeistuksen tammi-maaliskuun aikana, kun yhtiön omistus ja toiminnan ohjaus on siirtynyt osaksi Nurminen Logisticsia.

Kommentoi
Ylös
>