Yritysuutiset

Toivo Groupin tarkennetut luvut kelpasivat sijoittajille

Kiinteistökehittäjä Toivo Group tarkentaa vuoden 2022 ohjeistuksiaan markkinoiden tuottovaatimusten tarkentumisen ja kiinteistömyyntien vuoksi.

Toivo Group on vastaanottanut ulkopuoliselta arvioitsijalta tiedot vuodenvaihteen 2022–2023 markkinoiden tuottovaatimuksista osana kiinteistöjensä käyvän arvon tarkastelua. Lisäksi yhtiö on toteuttanut kiinteistökauppoja vuoden 2022 lopussa.

Tämän seurauksena kiinteistökehittäjä nostaa liikevoittoennusteen alarajaa 13 miljoonaan euroon. Yhtiö arvioi liikevoiton olevan 13–18 miljoonaa euroa vuonna 2022. Samassa yhteydessä yhtiö tarkentaa sijoituskiinteistöjen käypää arvoa ja arvioi sijoituskiinteistöjen käyvän arvon olevan vuoden 2022 lopussa kiinteistömyyntien sekä tarkentuneiden sijoituskiinteistöjen käypien arvojen johdosta 150–165 miljoonaa euroa.

Aikaisemmassa ohjeistuksessa Toivo oli arvioinut liikevoiton olevan 10–18 miljoonaa euroa vuonna 2022 ja sijoituskiinteistöjen käyvän arvon olevan vuoden 2022 lopussa 160–170 miljoonaa euroa.

Vuonna 2021 Toivon liikevoitto oli 15,8 miljoonaa euroa. Sijoitusten käypä arvo vuoden 2021 lopussa oli 98 miljoonaa euroa.

Marraskuussa yhtiö antoi tulosvaroituksen, jossa se alensi liikevoittoennustettaan ja alensi sijoituskiinteistöjen käypää arvoa.

Tulosennusteen alalaidan nosto ja kiinteistöjen myynnit olivat myönteinen uutinen markkinoille. Osake kipusi perjantaina Helsingin pörssissä 5,0 prosenttia. Toivo Groupin osake on laskenut vuodessa 52 prosenttia yhtiön kokemien tuloshaasteiden vuoksi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös