Sijoitusideat

Analyytikko: Tanskalainen NKT tarjoaa tuottomahdollisuuksia

Kaapeliteknologiayhtiö NKT saa Danske Bankilta ostosuosituksen.

NKT:n keskijännitekaapeli rummussa.
NKT:n keskijännitekaapeli rummussa.

Tanskalainen NKT yhdistää vihreämmän maailman laadukkaalla sähkökaapeliteknologialla ja on keskeisessä asemassa, kun maailma siirtyy kohti vihreää energiaa. NKT suunnittelee, valmistaa ja asentaa matala-, keski- ja korkeajännitteisiä voimakaapeliratkaisuja, jotka mahdollistavat kestävän energiansiirron.

Vuonna 1891 toisen teollisen vallankumouksen aikana perustettu yritys on mukana neljännessä teollisessa vallankumouksessa energiansiirtoon liittyvällä asiantuntemuksellaan ja korkeaa teknologian tasoa edustavilla kustannustehokkailla valmistuslaitoksilla.

Yhtiöllä on toimistoja ja tuotantolaitoksia 14 maassa ja sillä on yli 4000 työntekijää. Yhtiö on listattu Kööpenhaminan pörssissä.

Vaikka NKT:n viime vuoden viimeisen vuosineljänneksen tulos oli odotettua parempi.

Yhtiön liikevaihto kasvoi 389 miljardiin Tanskan kruunuun viime vuoden 290 miljoonasta kruunusta. Operatiivinen EBITDA nousi viime vuoden 13,7 miljoonasta kruunusta lähes 40 miljoonaan kruunuun.

Yhtiö odottaa operatiivisen EBITDA:n olevan tänä vuonna 185-215 miljoonaa kruunua, kun viime vuonna lukema oli 155 miljoonaa kruunua.

Danske Bankin analyytikko Casper Blom kertoo pankin aamukatsauksessa, että NKT:n ohjeistus oli kuitenkin pettymys. Toisaalta suuri uutinen tulosraportin yhteydessä oli se, että NKT hakee lupaa mahdollisesti jopa 50 prosentin uusien osakkeiden liikkeeseen laskemiseen.

Yhtiö rahoittaa omaa pääomaa kasvattamalla kovaa kasvua ja investointeja.

”Koska NKT saattaa laskea liikkeeseen jopa 50 prosenttia uusia osakkeita seuraavan vuoden aikana, pelkäämme joidenkin sijoittajien pidättäytyvän lyhyellä aikavälillä. Odotamme kuitenkin myös, että tämä ongelma tulisi eteen vain uusien suurien tilauksien toteutuessa, mikä antaa lohtua siitä, että uusia kapasiteetin laajennuksia ei tehdä spekulaatioiden perusteella, vaan ennemminkin tunnettujen projektien takia”, Blom toteaa.

NKT:sta on tullut yhä nousujohteisempi toimija suurjännitekaapelimarkkinoilla ja se on saanut yli kahdeksan miljardin euron puitesopimuksia vuosille 2023 – 2024.

”Tämä on mielestämme hyvä uutinen, ja jos NKT pystyy säilyttämään historiallisen HV-markkinaosuutensa 25-30 prosentissa, uskomme, että ennusteissamme voi olla nousupotentiaalia vuodesta 2026 eteenpäin.” Seuraavan suuren potentiaalisen laukaisijan pitäisi olla puitesopimusten tekeminen Tennentiltä ja 50Hertziltä seuraavan kuuden kuukauden aikana.

Danske Bankin diskontattuun kassavirtaan perustuva 12 kuukauden tavoitehinta on 445 Tanskan kruunua. Tavoitehinta ylittää selvästi tämän hetken 348 euron osakekurssin.

Danske Bank pitää NKT:ta hyvänä pitkän aikavälin sijoituskohteena ja säilyttää osakkeen ostosuosituksen.

Kommentoi
Ylös
>