Yritysuutiset

Lisää päänsärkyä Elon Muskille – Meta on lanseeramassa kilpailijan Twitterille

Facebookin emoyhtiö Meta aikoo tuoda sosiaalisen median markkinoille Instagram-brändiin perustuvan sovelluksen, joka ominaisuuksillaan haastaa Twitterin.

Facebook Meta

Twitterillä ei ole mennyt kovin hyvin viime aikoina. Sen käyttäjät viettävät aiempaa vähemmän aikaa palvelussa sen jälkeen, kun Elon Musk osti sosiaalisen median sivuston viime vuonna. Kuitenkin vastaaville mikrobloggausalustoille on edelleen paljon kysyntää. Tähän tilaisuuteen Facebookin emoyhtiö Meta on nyt tarttumassa.

Useat teknologiasivustot kertovat, että Meta työstää itsenäistä, tekstipohjaista sosiaalista verkostosovellusta, joka tulee olemaan samalla sekä Twitterin että hajautettujen palvelimien yhteisöpalvelu Mastodonin kilpailija.

Kuukausia kestäneiden spekulaatioiden jälkeen huhujen rinnalle on vihdoin saatu yksityiskohtia, kertoo digitaalisen median markkinoinnin asiantuntija Lia Haberman.

Habermanin mukaan Metan sovellus on valmistumassa ja se voisi tulla markkinoille jo kesäkuun lopussa. Hänen mukaansa Meta on tavannut joitakin sisällöntuottajia keskustellakseen alustasta. Haberman kertoo, että Meta kutsuu uutta alustaa ”Ajatusten Instagramiksi”.

Meta on jo vahvistanut uutisen, vaikkei yhtiö vielä ole liiemmälti jakanut yksityiskohtia työstämästään mikroblogipalvelusta.

”Tutkimme itsenäistä hajautettua sosiaalista verkostoa tekstipäivitysten jakamiseen. Uskomme, että on olemassa mahdollisuus erilliselle tilalle, jossa tekijät ja julkisuuden henkilöt voivat jakaa ajankohtaisia päivityksiä kiinnostuksen kohteistaan”, Metan tiedottaja kertoi Moneycontrol-sivustolle.

Uudella alustalla ei ole vielä virallista nimeä, ja se tunnetaan sisäisesti nimellä ”P92” tai ”Barcelona”, mutta se on suunniteltu Instagramin ohjeiden ja brändin mukaisesti.

Sovelluksen käyttöliittymä on melko samanlainen kuin Instagramissa, mutta valokuvien ja videoiden syötteen sijaan sovelluksen kotisivulla näkyy aikajana ”tekstipohjaisista” viesteistä, kuten yhtiö kuvailee. Käyttäjät voivat tietenkin liittää näihin viesteihin kuvia, videoita ja linkkejä, aivan kuten Twitterissä. Muut käyttäjät voivat vastata ja luoda keskusteluketjuja alustalla.

Teknologiasivusto Mashablen toimittaja Stan Schroeder ei pidä uutista täysin yllättävänä.

Schroederin mukaan Facebook kertoi joulukuussa työstävänsä tekstiin keskittyvää sovellusta, joka käyttää Instagramin tekniikkaa, sovellus tulee olemaan ”Instagram-brändätty” ja se antaa käyttäjien kirjautua sisään Instagram-tunnuksilla. Hiljattain lanseerattu Instagram-ominaisuus nimeltä Notes mahdollistaa käyttäjien tekstiviestien jakamisen muiden käyttäjien kanssa, ja se saattaa olla tulevan tekstipohjaisen sovelluksen perusta, Schroeder arvioi.

Miksi Meta alkaa kilpailemaan Twitterin kanssa? Syy saattaa löytyä Twitterin kompuroinnista.

”Siitä lähtien, kun Elon Musk otti Twitterin haltuunsa, sitä ovat vaivanneet tekniset häiriöt ja mainostajien rahojen väheneminen, jota Musk yrittää kompensoida erottamalla suurimman osan yhtiön työntekijöistä”, Schroeder arvioi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös