Talouden trendit

Poliisi paljastanut erikoisen omaisuusrikosten sarjan

Itä-Suomen poliisilla on tutkinnassa laajamittainen omaisuusrikossarja, jonka se on paljastanut Suonenjoella.

Itä-Suomen poliisin mukaan anastetuksi epäiltyä omaisuutta on erittäin paljon, muun muassa peräkärryjä, venetrailereita, ruohonleikkureita, polkupyöriä ja kymmenittäin muuta irtainta omaisuutta.

Poliisin mukaan erikoisinta rikossarjassa on, että tapausta tutkittaessa on löytynyt satoja anastettuja postilähetyksiä noin 20 vuoden ajalta. 

Anastetun kirje- ja pakettipostin poliisi jatkolähettää Postin avustamana alkuperäisille saajille välittömästi kun poliisin hallussa oleva posti on saatu poliisissa dokumentoiduksi.

Pohjois-Savon käräjäoikeus on määrännyt vangittavaksi 58-vuotiaan kuopiolaisen miehen, jonka epäillään syyllistyneen tähän asiakokonaisuuteen liittyviin omaisuusrikoksiin Suonenjoen alueella. 

Poliisi pyytää Suonenjoella vakituisesti tai väliaikaisesti asuvia ihmisiä tekemään rikosilmoituksen, mikäli heiltä on hävinnyt tunnistettavissa olevaa irtainta omaisuutta viimeisen viiden vuoden aikana. Rikosilmoitusta tehdessä tulee olla selvillä omaisuuden selkeästi yksilöivä tunnistetieto, joka tulee merkitä myös tehtävään rikosilmoitukseen.

Kommentoi
Ylös
>