Kryptot

Onko näköpiirissä uusi Bitcoinin kaikkien aikojen ennätys?

Bitcoin on noussut 30 prosenttia sen jälkeen, kun Bitcoin-ETF:t hyväksyttiin. Voiko nousu vielä jatkua?

Bitcoinin ympärillä sattuu ja tapahtuu. Kryptovaluutan kurssi kävi torstaina hetkellisesti jo yli 63 000 dollarissa, kun vielä tammikuussa kurssi oli alhaisimmillaan alle 40 000 dollaria.

Bitcoinin kurssi lähenee aiempaa kaikkien aikojen huippua, noin 69 000 dollaria, johon se ylisi 10. marraskuuta 2021.

Bitcoin voi ylittää edellisen kaikkien aikojen ennätyksen jo muutamassa viikossa, ennustaa varainhoitoyhtiö deVere Groupin toimitusjohtaja Nigel Green.

”Bitcoinin viimeaikaisen nousun keskeinen ajuri on institutionaalisten sijoittajien kasvava kiinnostus ja aktiivisuus, erityisesti Bitcoin-pörssinoteerattujen rahastojen (ETF) käyttöönoton myötä”, Green toteaa varainhoitoyhtiön sijoittajakirjeessä.

Uudet Spot Bitcoin ETF:t seuraavat kryptovaluutan hintaa suoraan futuurisopimusten sijaan. Greenen mukaan hyväksyminen ja lanseeraus on tarjonnut institutionaalisille sijoittajille helpommin lähestyttävän ja säännellyn keinon päästä kryptomarkkinoille, nopeuttanut institutionaalisten sijoittajien kryptosijoitusten yleistymistä ja tuonut lisää likviditeettiä ja vakautta markkinoille.

BlackRockin Bitcoin-ETF:n on raportoitu saaneen yksistään keskiviikkona 520 miljoonaa dollaria uusia pääomia Bitcoin-ETF -rahastoonsa – mikä on toiseksi suurin pääomien sisäänvirtaus päivässä kaikista ETF:istä.

Spot-ETF:ien hyväksymistä pidetään virstanpylväänä Bitcoinin matkalla kohti valtavirran hyväksyntää.

Varainhoitoyhtiö deVere Groupin toimitushohtaja Nigel Green.

”Kun yhä useammat institutionaaliset toimijat tulevat markkinoille, Bitcoinin lisääntynyt kysyntä on nostanut hintoja. Institutionaalisen pääoman tulo lisää myös vakautta markkinoille, mikä mahdollisesti lieventää osaa kryptovaluuttoihin perinteisesti liittyvästä volatiliteetista”, Green toteaa.

Toinen Bitcoinin optimistisiin näkymiin vaikuttava tekijä on lähestyvä puolittumistapahtuma.

”Bitcoinissa tapahtuu noin neljän vuoden välein puolittuminen, jolloin uusien kolikoiden luonti vähenee puoleen. Markkinoille tulevien uusien Bitcoinien tarjonta vähenee, mikä aiheuttaa mahdollisen tarjontashokin, joka on historiallisesti korreloinut huomattavan hinnannousun kanssa”, Nigel Green toteaa.

Seuraava Bitcoinin puolittuminen on odotettavissa huhtikuussa, ja Greenen mukaan aiemmat tiedot osoittavat, että nämä tapahtumat edeltävät usein merkittäviä nousukausia.

”Kun uusien Bitcoinien liikkeeseenlasku hidastuu, digitaalisen hyödykkeen nykyinen niukkuus korostuu entisestään, mikä tyypillisesti johtaa kysynnän kasvuun ja sen seurauksena korkeampiin hintoihin.”

Institutionaalisen sijoittajien aktiviteetin kasvun ja puolitus-hypyn lisäksi Bitcoinin hinnan nousua vauhdittaa myös vähittäiskaupan kasvava kiinnostus.

Kun suuret yritykset hyväksyvät nyt Bitcoinin maksuvälineenä ja perinteiset rahoitusalustat integroivat digitaalisia varoja, houkuttele se yhä useampia piensijoittajia, DeVeren toimitusjohtaja arvioi.

”Käyttäjäystävälliset pörssit ja mobiilisovellukset ovat tehneet yksityissijoittajien pääsyn kryptomarkkinoille helpommaksi kuin koskaan, mikä edistää kryptovaluuttasijoittamisen demokratisoitumista. Tämä institutionaalisen ja yksityisen sektorin kiinnostuksen yhdistelmä luo dynaamisen ja vankan ekosysteemin, joka voi nostaa Bitcoinin uusiin korkeuksiin.”

Green kuitenkin muistuttaa, että mikään ei tietenkään ole varmaa, ja kryptovaluutat ovat edelleen erittäin spekulatiivisia sijoituskohteita. Kuitenkin valtavan kiinnostuksen spot-ETF:iä kohtaan ja tulevan puolittumistapahtuman voidaan odottaa jatkavan nykyistä vauhtia. Se voi johtaa Bitcoinin ylittämään 69 000 dollarin rajan, hän toteaa.

Coinmotion​ / ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%:n treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi
Ylös
>