Yritysuutiset

Pörssiyhtiö Pallas Airin ex-toimitusjohtaja poliisitutkinnan kohteena arvopaperirikoksesta

Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan, jossa se tutkii mahdollista tiedottamisrikosta.

Poliisilla on tutkittavana mahdollinen arvopaperimarkkinoita koskeva tiedottamisrikos, jossa epäiltynä on puhtaan hengitysilman ratkaisuja tarjoavan pörssiyhtiö Pallas Air Oy:n entinen toimitusjohtaja ja yhtiön hallituksessa vuonna 2022 toimineita jäseniä. Epäiltynä olevat henkilöt eivät enää toimi yhtiön hallituksessa.

Pallas Air on suomalainen vuonna 1988 perustettu puhtaan hengitysilman ratkaisuja tarjoava teknologiayhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Yhtiö on entiseltä nimeltään Lifa Air. Sen liiketoiminta jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat ilmanpuhdistimet, hengityssuojaimet ja kirurgiset suu-nenäsuojukset sekä ilmanvaihtohygieniatuotteet.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että esitutkinta liittyy Lifa Airin tuloskehityksestä tiedottamiseen listautumisessa ja ennen vuoden 2022 puolivuosikatsauksen julkistamista.

Epäillyt kiistävät syyllistyneensä rikokseen. Yhtiö ei kommentoi asiaa.

Pallas Airin toimitusjohtaja Vesa Mäkipää jätti toimitusjohtajan tehtävät kuluvan vuoden helmikuussa. Hallitus on aloittanut uuden toimitusjohtajan hakuprosessin.

Lifa Air kasvoi erityisesti koronakriisin ansiosta, sillä yli puolet sen liikevaihdosta tuli kasvomaskeista eli siis hengityssuojaimista ja kirurgisista suu-nenäsuojaimista.

Yhtiö kertoi listautumisaikeistaan vuoden 2022 maaliskuussa, jolloin se maalaili hulppeita kasvutavoitteita.

Listautumisen yhteydessä yhtiö kertoi tavoittelevansa keskipitkällä aikavälillä 25–30 prosentin liikevaihdon keskimääräistä vuosittaista kasvuvauhtia. Vuoteen 2026 mennessä Lifa Air kertoi tavoitteekseen noin 60 miljoonan euron liikevaihto.

Pian listautumisensa jälkeen kesäkuussa 2022 yhtiö joutui kuitenkin julkistamaan tylyn tulosvaroituksen. Yhtiö arvioi tuolloin sekä liikevaihdon että käyttökatteen vuodelle 2022 jäävän aiemmin arvioidusta ja samalla yhtiö peruutti taloudellisen ohjeistuksensa vuodelle 2022.

Toimitusjohtaja Vesa Mäkipää kertoi vuoden 2023 puolivuotiskatsauksessa, että yhtiön vuoden 2023 ensimmäinen puolivuosi oli kokonaisuudessaan myynnillisesti heikko.

”Vaikka myyntimme kasvoi sekä ilmanvaihdon hygieniatuotteissa että ilmanpuhdistimissa, myyntimme romahti hengityksen suojaimissa. Liikevaihtomme laski 47 prosenttia 1,5 miljoonaan euroon viime vuoden 2,9 miljoonasta eurosta ja käyttökatteemme oli selvästi tappiolla.”

Vuonna 2022 Pallas Air -konsernin liikevaihto jäi 4,4 miljoonaan euroon ja käyttökate oli -3,9 miljoonaa euroa pakkasella. Konsernin palveluksessa oli keskimäärin 55 henkilöä.

Kommentoi
Ylös
>