LapWallin IR-sivut

LapWall juhlisti uuden tehtaan peruskiven muurausta

LapWall kasvattaa tuotantokapasiteettiaan ja kilpailukykyään investoimalla noin 19 miljoonaa euroa uuteen tehdasyksikköön.

LapWall
Tehdasinvestoinnin peruskiven muuraus. Kuvassa vasemmalta: Jarmo Pekkarinen toimitusjohtaja Lapwall, Heikki Ojala Hallituksen pj., Sari Essayah maa-ja metsätalousministeri, Samuli Yrjänä Pyhännän kunnanjohtaja.

Pyhännällä juhlistettiin maanantaina 8. heinäkuuta Suomen johtavan puuelementtivalmistaja LapWallin uuden kokoonpano- ja osavalmistustehtaan peruskiven muurausta Pyhännälle. Yhtiön uusi tehdasyksikkö otetaan käyttöön vuoden 2025 aikana.

Uusi tehdasyksikkö laskee yhtiön mukaan merkittävästi yhtiön osavalmistus- ja kokoonpanokustannuksia sekä parantaa materiaalinkäytön tehokkuutta hyödyntämällä toimialan uusinta teknologiaa. Samalla se mahdollistaa uusien tuotteiden ja tuoterakenteiden valmistuksen, mikä laajentaa puuelementtien käyttöä entisestään rakentamisessa.

LapWallin strateginen investointi tukee yhtiön kannattavaa kasvua ja markkinaosuuden merkittävää kasvattamista, kun tehtaan tuotantokapasiteetti kolminkertaistuu.

Uusi kokoonpano- ja osavalmistustehdas tulee osaksi nykyistä Pyhännän yksikön tehdasaluetta, ja sen odotetaan olevan valmis tuotantoon vuoden 2025 toisen vuosipuoliskon aikana.

Tehdashankkeen yhtenä mahdollistajana on ollut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, joka on myöntänyt hankkeelle merkittävän kehittämisavustuksen Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta. Tehdas tulee työllistämään täyden kapasiteetin käynnissä nykyisten työntekijöiden lisäksi noin 50 henkilöä.

“Peruskiven muurauksen juhlistaminen tänään on jälleen yksi tärkeä askel, jolla toteutamme strategiaamme kasvusta ja tuotantokapasiteetin kolminkertaistamisesta Pyhännän tehtaalla. Uusi tehdasyksikkö laskee merkittävästi osavalmistus- ja kokoonpanokustannuksia sekä parantaa materiaalinkäytön tehokkuutta alan uusinta teknologiaa hyödyntäen. Tämä mahdollistaa jatkossa uusien tuotteiden ja tuoterakenteiden valmistuksen, mikä laajentaa puuelementtien käyttöä entisestään rakentamisessa”, sanoo LapWallin toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen.

Juhlassa oli läsnä myös maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, joka piti tilaisuudessa juhlapuheen.

“Uusi investointinne vastaa moneen tärkeään yhteiskunnan tavoitteeseen ja haasteeseen, joihin Suomessa tänään pyrimme vastaamaan. Korkean jalostusarvon puutuotteilla vastataan kaikkiin kestävän kehityksen ulottuvuuksiin, kun uusiutuvilla hiiltä sitovilla raaka-aineilla luodaan elinvoimaa ja työllisyyttä Suomeen”, Essayah kertoo.

LapWall on siirtänyt merkittävän osan perinteisestä rakennustyömaalla tapahtuvasta rakentamisesta tehdasolosuhteissa tapahtuvaan valmistukseen.

Yhtiön tuotevalikoimassa on yli 50 vakiotuotetta, jotka asiakas saa toimitettuna ja asennettuna. Elementointijärjestelmä tarjoaa tärkeitä etuja: se lyhentää työmaan läpimenoaikaa, takaa aukottoman kuivaketjun prosessin kaikissa vaiheissa sekä pienentää ympäristölle aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä radikaalisti.

Yhtiön strategiana ja tavoitteena on hiilinegatiivisen liiketoiminnan kehittäminen materiaalitehokkuuden, tuotantomenetelmien ja digitaalisuuden keinoin.

LapWall tavoittelee merkittävää orgaanista kasvua tavoitteenaan ylläpitää vahvaa kannattavuutta pitkällä aikavälillä. LapWallin liikevaihto vuodelta 2023 oli 41,9 miljoonaa euroa ja käyttökate oli 5,3 miljoonaa euroa.

1 kommentti
  • Juhani t sanoo:

    mistähän jape mahtaa saada työn tekijät

  • Ylös
    >