Arvo-osakkeet

Salkunrakentajan osakepoiminta: arvo-osakkeissa ei yllätyksiä

Salkunrakentaja-sivusto päivittää säännöllisesti erilaisiin sijoitusstrategioihin perustuvia sijoitussalkkuja. Arvosijoittajan salkku sisältää osakkeita jotka ovat fundamenteilla mitaten arvostettu alhaisiksi. Arvo-osakkeissa on yleensä hyvä osinkotuotto mutta myös usein heikot kasvunäkymät. Arvo-osakkeissa sijoittajan on syytä  myös varoa ns. value trap -ilmiötä, eli ansaa joka liittyy alhaiseen arvostukseen. Alhainen arvostus saattaa nimittäin johtua yrityksen tai koko toimialan heikosta tuloskehityksestä ja negatiivisista kasvunäkymistä.

Arvo-osakkeiden listan suomalais-osakkeet eivät yllätä: kaksi kiinteistöyhtiötä (Sponda ja Technopolis) ja kaksi metsäyhtiötä (Stora Enso ja UPM-kymmene). Usein arvo-osakkeiden osakepoiminnoista juuri kiinteistö- ja rahoitusyhtiöt jätetään pois niiden erilaisen arvostusperustan vuoksi. Metsäyhtiöiden kohdalla arvostusta painaa alas toimialan sumeat tulevaisuudennäkymät.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös