Indikaattorit

Tämä mittari osoittaa synkkien aikojen jatkuvan

Baltic Dry -indeksi mittaa tärkeimpien raaka-aineiden merirahtiliikenteen hintakehitystä 23 merirahtireiteillä. Rahdin hintaan vaikuttavat kuljetettavan tavaran määrä sekä tarjolla olevien alusten määrä. Rahtihintoja onkin pidetty talouden kysyntää hyvin kuvaavana indikaattorina, ja historiallinen tarkastelu näyttäisikin osoittavan että kyseisen indeksin muutokset ovat pystyneet ennakoimaan pörssikurssien käänteitä.
 
Verrataessa indeksin kehitystä osakeindeksiin (taulukossa S&P500) voidaan havaita, että  Baltic Dry:n kehitys on jatkanut laskuaan, eikä se siten näyttäisi tukevan pörssi-indeksien kasvua.
 
Liian yksioikoisten johtopäätelmien vetämisessä tulee kuitenkin olla varovainen. Rahtimäärät nimittäin ovat olleet kasvussa. Uusia laivoja rakennetaan paljon, ja uusia bulkkialuksia on tulossa reilusti lisää lähivuosina. Yhtenä syynä investointeihin on ollut vanhojen alusten huono polttoainetehokkuus. On siis vaikea sanoa johtuuko indeksin laskusuunta yleisen taloudellisen aktiviteetin hiipumisesta vaiko bulkkialusten ylitarjonnasta. Toisaalta raakaöljyn hinnan lasku saattaisi indikoida, että rahti-indeksin taustalla olisi nimenomaan talouskasvun pysähtyminen.
 
 
Baltic Exchange Dry Index (BDI)
SP500 (green)
 

Lähde: InvestmentTools.com

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös