Makrotalous

Saksa taantuman partaalla

Euroopan suurin talous on vaarassa ajautua taantumaan ensi vuoden alussa, kertoi Saksan keskuspankki Bundesbank.

Bundesbankin mukaan Saksan lähiajan Saksan talouskasvun näkymät ovat hämärtyneet, ja pankki on alentanut ensi vuoden talouskasvuennustettaan. Bundesbank arvioi ensi vuoden Saksan talouskasvuksi vain 0,4 prosenttia. Aiemmin kesäkuussa pankki arvioi ensi vuoden talouskasvuksi 1,6 prosenttia.

Saksan keskuspankki uskoo kuitenkin Saksan talouden kääntyvän takaisin kasvu-uralle vuonna 2014. Pankin kasvuennuste vuodelle 2014 on 1,9 prosenttia.

Myös Euroopan keskuspankki ennustaa Euroopan suhdanteiden heikentyvän entisestään. CNN Money -lehden mukaan Euroopan keskuspankki ennustaa euroalueen talouden supistuvan edelleen ensi vuonna.

Saksan talous on pystynyt välttämään Etelä-Euroopassa olevien ongelmien tarttumisen maahan. Saksan vahva vienti Yhdysvaltoihin ja Aasiaan on tukenut maan talouskasvua. CNN Money -lehden mukaan euroalueen kasvanut epävarmuus on saanut saksalaisyritykset jäädyttämään investointeja. Saksan teollisuustuotanto laski 2,6 prosenttia lokakuussa.

Saksan talouden riippuvuus euroalueen ulkopuolisista talouksista on kasvanut viimeisen 4 vuoden aikana. Bundesbankin raportin mukaan teollisuuden saamien uusien tilausten kasvu on tapahtunut nimenomaan euroalueen ulkopuolelta. Sen sijaan vuodesta 2011 lähtien euroalueelta saatujen tilausten määrä on vähentynyt.

Bundesbankin raportti löytyy ohesta: http://www.bundesbank.de/Redaktion/EN/Pressemitteilungen/BBK/2012/2012_12_07_new_bundesbank_projection.html

Kommentoi
Ylös
>