Asunnot ja kiinteistöt

SKV: Omakotiostajilla paljon virheellisiä käsityksiä asuntokaupoista

Suomalaiset omakotitalon ostajat tuntevat melko huonosti talokauppaan liittyviä lainalaisuuksia, kuten esimerkiksi myyjän vastuita, paljastaa SKV Kiinteistönvälityksen kysely.

Sellaiset asiat kuten kiinnitykset, perustukset tai kaupanvahvistaminen ovat tyypillisesti asioita, jotka ovat monelle omakotitalon ostajalle täyttä hepreaa, SKV arvioi.

SKV Kiinteistönvälityksen välittäjilleen tekemän kyselyn mukaan suurin osa talon ostajista tai myyjistä tuntee talokauppaan liittyvät lainalaisuudet vain osittain tai huonosti. Suurimmat harhaluulot liittyvät myyjän vastuuseen talosta.

”Monet talonostajat luulevat, että myyjällä olisi kiinteistöstä viiden vuoden takuu, ja kaikki pienetkin talon ikääntymiseen liittyvät viat voi korjauttaa myyjällä”, kyselyyn vastannut välittäjä kertoo.

Välittäjien mukaan myös monet taloaan kauppaavat ovat epätietoisia vastuustaan. Jos talosta löytyy viiden vuoden sisään kaupanteosta esimerkiksi myyjästä johtuvia kosteusvaurioita, ostaja voi vaatia hinnanalennusta tai kaupan purkua, SKV:n kysely paljastaa.

Joidenkin välittäjien mukaan vaatimukset hinnanalennuksista ovatkin yleistyneet. ”Tietoisuus ostajan oikeuksista on lisännyt vaatimuksia ostohinnan alentamisesta. Kuntotarkastuksissa löytyneistä pienistäkin virheistä yritetään helposti saada alennusta hintaan”, välittäjät kertovat.

SKV korostaa, että myös ostajilla on velvollisuus ottaa selvää talon kunnosta ja tontista ennen kauppaa – tämä tuntuu monelta unohtuvan. ”Helposti luullaan, että ostaja voi seistä tumput suorana, eikä hänen tarvitse ottaa selvää kiinteistön kunnosta tai muistakaan asioista”, välittäjä ihmettelee.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös