Yritysuutiset

Panostaja kärsii Takoman tilanteesta

Sijoitusyhtiö Panostajan kannattavuus on heikentynyt. Yhtiön tulevaisuuden näkymiä heikentää kurssikehityksen kannalta merkittävimmän omistusyhtiön Takoman tilanne.

Sijoitusyhtiö Panostaja julkisti ensimmäisen puolivuotiskauden osavuosikatsauksen. Yhtiön liikevaihto oli 90 miljoonaa euroa, eli kasvua tuli 19 prosenttia edellisen tilikauden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Liikevaihdon kasvusta 14,6 miljoonaa euroa aiheutui pääasiallisesti edellisellä ja kuluvalla tilikaudella toteutuneiden yritysostojen vaikutuksesta, joiden vaikutus oli yhteensä 18,2 milj. euroa. Orgaanisen kasvun osuus jäi noin 2 prosenttiin.

Panostajan ensimmäisen puolivuotiskauden liikevoitto jäi 0,1 miljoonaan euroon, eli laskua tuli 2,2 miljoonaa euroa.

Panostajan mukaan liikevoittoa heikensi erityisesti teknologiateollisuuden segmenttien heikko kysyntä sekä tilikauden alussa toteutettujen yrityshankintojen liikearvon kohdistuksista aiheutuneet kulut 0,7 miljoonaa euroa.

Panostaja tarkensi tulosohjaustaan liikevaihdon osalta. Liikevaihdon yhtiö arvioi kasvavan tilikauden 2013 aikana noin 16 – 21 prosenttia edellisvuodesta ja liikevoiton paranevan tilikaudella 2013.  Aikaisemman yhtiö arvioi liikevaihdon kasvavan ja liikevoiton paranevan tilikaudella 2013.

Sijoituspalvelutalo FIM huomauttaa aamukatsauksessaan, että Panostajan liiketoimintayksiköistä vain reilu kolmannes ylsi kasvuun, kun yli puolissa liikevaihto oli puolestaan laskukäyrällä.

Panostajan tuloskuntoa rasittaa merkittävästi Takoma, jonka tilanne on edelleen pysynyt heikkona, eikä markkinaympäristössä ole merkkejä käänteestä lyhyellä aikavälillä.

FIM arvioi, että jatkossakin juuri Takoma on merkittävin Panostajan kurssikehitykseen vaikuttava tekijä. ”Takoman tappio ensimmäiseltä vuosipuoliskolta on €2 miljoonaa emmekä usko merkittävää käännettä parempaan loppuvuoden aikana”, FIM arvioi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös