Valuuttakurssit

Epävarmuus USA:n keskuspankin elvytystoimien jatkosta laskee dollarin kurssia

Yhdysvaltojen dollarin kurssi on lähtenyt nopeaan laskuun. Markkinoita hermostuttaa Yhdysvaltojen keskuspankin Fed:n kvantitatiivisen elvytyksen mahdollinen hiipuminen.

Euro on vahvistunut suhteessa dollariin selvästi lyhyessä ajassa. Alle kuukaudessa euron kurssi dollareissa on noussut 1,28 dollarista vajaaseen 1,33 dollariin.

Dollarin heikentymistä ja euron vahvistumista tuki Euroopan keskuspankin päätös pitää korkotaso ennallaan. Lisäksi Euroopan keskuspankki nosti euroalueen kasvuennustetta ensi vuodelle.

Euroalueen vahvistuvat näkymät ja ennen kaikkea Yhdysvaltoja korkeampi korkotaso luo paineita euron vahvistumiselle ja dollarin heikentymiselle.

”Tämä muistuttaa vuoden 2008 kriisiä ja on selkeästi normaalista poikkeavaa”, sanoi FX Concepts –hedgerahaston analyytikko Bob Savage Financial Timesille. Savage viittaa tällä valuuttakurssien volatiliteetin (vaihtelun) kasvuun. Savagen mukaan tuskin kukaan haluaisi tässä tilanteessa valuuttakurssien tai velkakirjojen volatiliteetin kasvua. Nyt molempien volatiliteetti on kasvussa.

JP Morganin pääjohtaja Jamie Dimon pelkää myös valuuttakurssien volatiliteetin kasvavan siinä vaiheessa kun keskuspankkien korkopolitiikka palaa normaalille tasolle.

Vahvistuva euro herättää pelkoja ja kritiikkiä.

Suomessa Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos kritisoi voimallisesti vahvan euron ja tiukan rahapolitiikan linjaa. EU on valinnut saksalaisen rahapolitiikan ja tiukat työmarkkinat, minkä seurauksena Eurooppa on menettänyt kilpailukykynsä maailmanmarkkinoilla, Wahlroos kertoi Sammon pääomamarkkinapäivillä.

Wahlroosin mielestä eurokriisistä ei selvitä muuten kuin dramaattisella rahapolitiikan muutoksella, joka alkaisi heikentää euron valuuttakurssia ja siten alentaisi euroalueen suhteellisia työvoimakustannuksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös