Makrotalous

Kiina – kasvua ja kasvukipuja

Kiina talousKiinan kasvuennusteita joudutaan todennäköisesti alentamaan, ennakoi varainhoitoyhtiö Standard Life. Hidastuva kasvu on kuitenkin jo huomioitu maan osakemarkkinoiden hinnoissa.

Standard Life Investments tarkastelee uusimmassa Global Perspective -katsauksessaan Kiinan päättäjien näköpiirissä häämöttäviä monimutkaisia ongelmia. Standard Life Investments varoittaa myös talouden taantumisesta ja ennakoi kasvun tasapainottamiseksi tarvittavia rakenteellisia uudistuksia.

Global Perspective -katsauksen mukaan ekonomistit todennäköisesti alentavat Kiinan kasvuennusteitaan edelleen seuraavan vuoden aikana. Standard Life Investments kuitenkin uskoo, että kasvun tyrehtyminen on vielä enemmänkin riski kuin todennäköisin vaihtoehto. Kasvun hidastumisen riski on kuitenkin lisääntynyt, ja keskeisten päättäjien mahdollisuuksia päättää, kuinka nopeasti talous kasvaa, on liioiteltu.

“Kahden viime vuosikymmenen aikana hyväksi havaittu kasvumalli ei toimi enää, ja epävarmuus työllisyysnäkymien paranemisen ja reaalitulojen kasvun toteutumisesta lisääntyy. Lisäksi jollain aikavälillä voi olla tarpeellista tarkistaa kurssia talouden ohjaamiseksi kestävämmälle pohjalle, vaikka se merkitsisikin kasvun selvää hidastumista joksikin aikaa”, sanoo Standard Life Investmentsin Senior International Economist Jeremy Lawson.

“Muuttunut tilanne näkyy jo markkinahinnoissa. House View -näkemyksemme on ollut taktisesti jo jonkin aikaa kevyt (Light) Aasian kehittyvien markkinoiden suhteen. Näkemyksemme mukaan Kiinan osakemarkkinoilla huonot uutiset on jo pitkälti huomioitu hinnoissa, ellei mitään isompaa kriisiä tapahdu.”

Sijoituspäätösten kannalta tulevan syksyn puoluekokouksissa päätettävien rakenteellisten uudistusten sisältö on tärkeä. Varovaiset uudistukset saattaisivat tukea kasvua erittäin lyhyellä aikavälillä, mutta aiheuttaisivat todennäköisesti sisäistä epätasapainoa ja häiritsisivät talouden mahdollista hyytymistä taloudellisesti ja sosiaalisesti.

Lähde: Cocomms Oy

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös