Osakeanalyysit

Outotecin kaivossektorilla suuria haasteita

Copyright © Outotec

Copyright © Outotec

Outokumpu järjesti 4.12. pääomamarkkinapäivän Lontoossa. Analyysitalo Inderesin mukaa päivä vahvisti että Outotec on laatuyhtiö, jolla on kuitenkin kovia haasteita lähivuosina haastavasta markkinatilanteesta johtuen.

Kovaa tulosta tahkonut Outotec on lähivuosina suuren haasteen edessä. Kaivossektorin näkymät eivät näytä lupaavilta. Outotecin mukaan kaivossektorin pääomainvestoinnit tulevat laskemaan lähivuosina jopa 20 prosenttia.

Inderesin mukaan Outotecin kannalta on oleellista kuinka paljon Outotecin palvelut kaivosteollisuudelle kasvavat.

Outotec pyrkii yhä voimakkaammin myös suoraan operatiiviseen toimintaan ja ylläpitoon sen sijaan, että toimittaisi vain varaosia laitteisiinsa, Inderes kertoo Nordnetin aamukatsauksessa.

”Yhtiö on panostanut tosissaan palveluihin vain noin viiden vuoden ajan ja sillä on vielä omassakin laitekannassa paljon mahdollisuuksia. Yhtiö kertoi CMD:llä tarjoavansa palveluita vain 13-19 %:lle omasta asennetusta laitekannastaan, mikä on erittäin alhainen luku”, Inderes kertoo.

Suuri kysymysmerkki on myös Outotecin tilauskertymän kehitys. Outotec kertoi kuitenkin Q4:n olleen aktiviteetiltaan toistaiseksi hieman pirteämpi kuin Q3 oli.

Inderesiä vastaus ei tyydytä: ”Tämä ei lupaa hyvää Q4:n tilauskertymän suhteen, sillä Q3 taso on todella alhainen (oikaistut uudet tilaukset ~260 MEUR). Yhtiö ei ole tiedottanut yhdestäkään Q4:lle kirjattavasta suuremmasta tilauksesta, joten tilaukset ovat todennäköisesti jäämässä alhaiselle tasolle.”

Outotec on kuitenkin vahvasti tuotekehitykseen panostava yhtiö, ja sillä on uusia potentiaalisia mahdollisuuksia esimerkiksi kaivoksille ja metallurgisille laitoksille tarjottavissa vesienkäsittelyn ratkaisuissa sekä uusiutuvissa polttoaineissa.

”Molemmat markkinat kasvavat nopeasti ja tarjoavat Outotecille mahdollisuuksia, mutta toistaiseksi yhtiö on näillä alueilla suhteellisen pieni ja haastajan asemassa”, Inderes toteaa.

2 kommenttia

2 kommenttia

 1. Avatar

  Miksa

  5.12.2013 at 22:24

  Outokumpu järjesti 4.6. pääomamarkkinapäivän ?

  • Salkunrakentaja

   Salkunrakentaja

   6.12.2013 at 20:05

   Piti olla tietenkin 4.12. Kiitos huomiosta. Päivämäärä korjattiin artikkeliin.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös