Yritysuutiset

Facebook ostaa virtuaalilaseja kehittävän Oculus VR:n

Oculus VRFacebook julkisti jälleen jättimäisen yritysoston. Yhtiö haluaa laajentaa uuden sukupolven virtuaalilasien käyttöä pelaamisen lisäksi myös työelämään.

Kauppahinta on jälleen hurja: kaksi miljardia dollaria, josta 400 miljoonaa on käteistä ja loput Facebookin osakkeita.

Facebook hakee nyt rajusti kasvua jättimäisillä yrityskaupoilla. Vain muutama viikko sitten yhtiö kertoi ostavansa WhatsApp-pikaviestipalvelun 19 miljardilla dollarilla.

Oculus VR on kehittänyt uuden sukupolven virtuaalitodellisuuslaseja, jotka ovat keränneet poikkeuksellisen paljon kiinnostusta. Oculucsen virtuaalilasit on toistaiseksi tarkoitettu pelikäyttöön.

Facebookin kiinnostus virtuaalilaseihin perustuu muuhunkin kuin uudenlaiseen pelikokemukseen. Virtuaalilasit voivat tulevaisuudessa toimia yhtenä uutena viestintälaitteena myös työkäytössä.

”Oculuksella on mahdollisuus luoda kaikkein sosiaalisin alusta koskaan ja muuttaa tapaa, jolla me työskentelemme, pelaamme ja kommunikoimme”, Facebookin perustaja Mark Zuckerberg hehkuttaa.

Virtuaalitodellisuus on nousemassa todelliseksi uudeksi kuumaksi teknlogiatrendiksi. Esimerkiksi Sony julkisti omat Morpheus-lasinsa, kertoo Pelaaja-lehti.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös