Markkinakommentit

Valtio vähentää omistuksia pörssiyhtiöissä

Suomen hallitus päätti kehysriihen yhteydessä myydä valtion omaisuutta 1,9 miljardilla eurolla.

Omistuksia pörssiyhtiöissä aiotaan vähentää jo tämän vuoden aikana.

Mitä yhtiöt joutuvat myyntilistalle? Nordea toteaa markkinakommenteissaan, että arvoltaan suurimmat valtion sijoitusyhtiö Solidiumin pörssiyhtiöomistukset ovat Sampo 2,4 mrd. euroa, TeliaSonera 2,39 mrd. euroa,  Stora Enso 730 milj. euroa, Rautaruukki 434 milj. euroa ja Metso 387 milj. euroa.

Mahdollisesti Sampo ja TeliaSonera ovat myyntilistalla, koska niitä Solidium on myynyt viimeksi.

”Viimeiset valtion omistaman sijoitusyhtiö Solidiumin myynnit ovat olleet helmikuun lopussa toteuttama Sammon osakkeiden myynti ja viime vuoden syyskuussa toteutettu TeliaSoneran myynti”, toteaa Nordea.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös