Makrotalous

AKAVA: Koulutettu keskiluokka maksaa sopeutustoimien laskun

Sture FjäderKorkeasti koulutettujen työmarkkinajärjestön AKAVA:n mukaan hallituksen mukaan sopeutustoimet leikkaavat entisestään useimpien korkeasti koulutettujen tuloja.

”Koulutetut keskiluokkaiset palkansaajat maksavat laskun hallituksen sopeutustoimista”, AKAVA toteaa tiedotteessaan.

Työmarkkinajärjestön mukaan ansiotuloveron kiristäminen, solidaarisuusveron laajentaminen, ylimpien työttömyyskorvausten alentaminen, työmatkavähennysoikeuden kiristäminen, asuntolainojen korkovähennyksen heikennys ja lapsilisien leikkaus käyvät kaikki koulutettujen keskiluokkaisten kukkarolle.

”Verotus leikkaa useimpien koulutettujen palkansaajien tuloja liikaa jo nykyään. Kaikki uudet kiristykset kohdistuvat kipeimmin uusien työpaikkojen luomisessa avainasemassa oleviin ammattilaisiin. He ovat kaukana optiomiljonääreistä ja ansaitsevat palkkansa kovalla työllä. Heidän kurittamisensa ei ole Suomen kansantalouden eikä pienituloistenkaan etu”, sanoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

Akava toivoi maan hallitukselta ratkaisuja, jotka veisivät Suomen nopeasti kohti uutta osaavaa ja innovatiivista kasvutaloutta.

”On toki erinomainen saavutus, että sopeutustoimien yhteismäärä riittää kääntämään valtionvelan bruttokansantuotesuhdetta laskuun. Valitettavasti juustohöyläajattelu meni jälleen kerran strategisen kasvu- ja työllisyyslinjan edelle”, sanoo pääekonomisti Eugen Koev.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös