Sijoitusideat

Venäläiset internetyhtiöt tarjoavat houkuttelevia kasvunäkymiä

Yksi Venäjän nopeimmin kasvavista sektoreista on tällä hetkellä verkkopalveluihin keskittyvät yritykset, toteaa FIM:n rahastonhoitaja.

Venäjä tarjoaa erinomaiset lähtökohdat internetyhtiöiden liiketoiminnalle, toteaa FIM:n rahastonhoitaja Kuldar Rahuorg artikkelissaan.

”Maassa on yli 140 miljoonaa asukasta, joista noin 70 miljoonaa on internetin käyttäjiä. Käyttäjistä 22 miljoonaa tekee tai on tehnyt ostoksia internetistä. Määrän odotetaan kasvavan noin 5 miljoonalla vuosittain”, Rahuorg toteaa.

Venäjän verkon yli tapahtunut vähittäiskauppa kasvoi peräti 27 prosenttia viime vuonna. Rahuorgin mukaan kasvun odotetaan jatkuvan tänäkin vuonna maan poliittisesta ja taloudellisesta epävarmuudesta huolimatta.

Rahuorgin mukaan Venäjällä on tällä hetkellä kaksi sijoittajien kannalta mielenkiintoista internetyhtiötä, jotka hallitsevat selkeästi paikallisia internetmarkkinoita.

Mail.ru tarjoaa käyttäjille uutisia, pelejä ja sähköpostijärjestelmän sekä myös sosiaalisen median sivustot. Venäläisistä internetkäyttäjistä peräti 96 prosenttia vierailee Mail.ru-sivustolla päivittäin. Yhtiö on vasta aloittamassa käyttäjien houkuttelemisen maksullisten palveluiden piiriin.

Toinen Rahuorgin mainitsema vahva venäläinen internetyhtiö on paikallinen hakukoneyhtiö Yandex.

Yandex on erittäin kannattavasti kasvava yhtiö. Rahuorgin mukaan se laajenee uusille palvelualoille hyödyntäen kehitysalustaansa. ”Yandexin kilpailukyvystä kertoo jotain sekin, että se on Venäjällä huomattavan paljon suositumpi kuin esim. Google”, Rahuorg toteaa.

Kommentoi
Ylös
>