Yritysuutiset

Kone toimittaa hissit maailman korkeimpaan rakennukseen

Copyright © KONE Corporation

Copyright © KONE Corporation

Kone toimittaa hissit ja liukuportaat Saudi-Arabian Jeddaan rakennettavaan Kingdom Toweriin, kertoo yhtiö tiedotteessaan.  Kingdom Towerista tulee valmistuessaan vuonna 2018 maailman korkein rakennus.

Kone toimittaa Kingdom Toweriin maailman nopeimmat yli 10 m/s kulkevat kaksikoriset hissit, jotka kulkevat ennätyksellisen 660 metrin pituisen hissimatkan. Tilaus kattaa yhteensä 65 hissiä ja liukuporrasta mukaan lukien KONE Double Deck MiniSpace  -hissit, joissa käytetään uutta KONE UltraRope  -hissiteknologiaa.

Tilauksen arvoa ei kerrota, mutta Handelsbanken arvioi sen olevan yli 100 miljoonaa euroa.

Hissiyhtiön UltraRope on uusi, korkeisiin rakennuksiin tarkoitettu hissien nostoteknologia. Koneen mukaan se rikkoo alan teknisiä raja-aitoja ja mahdollistaa jopa kilometrin pituisen yhtäjaksoisen hissimatkan, kaksi kertaa enemmän kuin tänä päivänä.

Kingdom Towerin on määrä nousta vähintään kilometrin korkeuteen ja siihen tulee toimistoja, Four Seasons -hotelli ja asuntoja sekä maailman korkein näköalatasanne.

Kingdom Tower on Jeddan pohjoispuolelle, Punaisenmeren rannalle nousevan Kingdom City -rakennusprojektin ensimmäinen ja merkittävin vaihe. Kingdom Towerin ja Kingdom Cityn kiinteistökehittäjä ja omistaja on Jeddah Economic Company ja sen hallituksen puheenjohtaja on  prinssi  Al Waleed Bin Talal Al Saud.

Kommentoi
Ylös
>