Osakeanalyysit

Sampo ylitti odotukset – kurssireaktio hämmästyttää

Nordea ihmettelee odotukset ylittäneen Sammon osakkeen markkinareaktiota. Analyysitalo Inderes ei puolestaan näe Sammon osakkeessa nousuvaraa.

Tulosjulkistuksen jälkeen vakuutusyhtiö löytyi vaihdetuimpien osakkeiden laskukärjestä. Kurssi romahti 2,8 prosenttia tulosjulkistuspäivänä. Sammon osake on ollut laskussa kesäkuun puolivälistä lähtien.

Kuitenkin yhtiön toisen vuosineljänneksen tulos oli positiivinen yllätys. Nordean mukaan Sampo ylitti ennusteet lähes jokaisella osa-alueella. Tulos ennen veroja oli 465 miljoonaa euroa, kun analyytikot odottivat noin 446 miljoonan euron tulosta, Nordea huomauttaa markkinakommenteissaan.

Ainoa osa-alue joka jäi hieman ennusteista, oli vahinkovakuutuksen yhdistetty kulusuhde. Se oli toisella vuosineljänneksellä 86,5 prosenttia, kun analyytikot olivat odottaneet 86,1 prosentin kulusuhdetta. ”Huomioitava on kuitenkin, että kulusuhdetta heikensivät tietyt osittain kertaluonteiset erät, joita ilman kulusuhde olisi ollut pari prosenttia parempi”, pankki toteaa.

Kokonaisuudessaan vakuutusyhtiön tulos oli Sammon mukaan vahva. Siksi tulosilmoituksen jälkeinen kurssireaktio ei vaikuta perustellulta, pankki toteaa. ”Vahva tulos tukee edelleen myönteistä näkemystemme osakkeesta. Osakkeen arvostus on houkutteleva, tuloskunto erinomainen ja osinkotuotto korkea.”

Myös analyysitalo Inderes suhtautuu positiivisesti Sammon toisen kvartaalin tulokseen. ”Sammon eilinen Q2-tulos oli kokonaisuutena erittäin hyvä. Etenkin If:n tulos oli selvästi odotuksia parempi ja yhtiön tuloskunto on tällä hetkellä äärimmäisen vahva.

Inderes pitää kuitenkin Sammon osakkeella edelleen ”Vähennä”-suosituksen, sillä analyysitalon näkemyksen mukaan osake on täyteen hinnoiteltu, eikä osakkeessa ole siksi enää nousuvaraa. Inderesin tavoitehinta 36 euroa on sekin suurin piirtein nykykurssin tasolla.

”Osake on mielestämme nykytasolla oikein arvostettu ja korkeampi kurssitaso vaatisi Nordean tuloksen nousemista sen taloudellisten tavoitteiden tasolle”, Inderes toteaa.

Kokonaisuutena analyytikot eivät ole yhtä optimistisia Sammon suhteen kuin Nordea. Thomson Reutersin tietokannan mukaan kaikista 32 yhtiötä seuraavasta analyytikosta vain yksi antaa ”Osta”-suosituksen ja kahdeksan antaa ”Lisää”-suosituksen. Peräti 17 analyytikkoa antaa suosituksen ”Pidä”.

Kommentoi
Ylös
>