Markkinakommentit

Joko osakemarkkinoiden nousutrendi taittui?

Osakemarkkinoilla vuodesta 2009 voimissaan ollut syklinen nousu on edennyt kypsään vaiheeseen, väittää sijoitusstrategi.

FIM:n päästrategi Vesa Engdahlin mukaan osakemarkkinoiden nousumarkkinasta on ajallisesti ja määrällisesti jo suurin osa takanapäin. “Markkinat ovat todennäköisimmin etenemässä uuteen, aiempaa volatiilisempaan vaiheeseen – riski on palaamassa markkinoille. Tämä ei ole sinällään yllättävää vaan pikemminkin tyypillistä pitkään kestäneen syklisen nousun loppusuoralla”, Engdahl toteaa FIM:n markkinakatsauksessa.

“Syklisen nousumarkkinan edettyä kypsään vaiheeseen ja keskeisillä länsimarkkinoilla osakemarkkinoiden arvostustasojen kohottua pitkän aikavälin keskiarvoonsa olemme allokaatiossamme osakkeissa neutraalissa painossa”, Engdahl jatkaa.

Onko nyt siis tapahtumassa nousutrendin kääntyminen laskuksi?

Engdahl ei kuitenkaan usko laskun alkuun ihan vielä. “Hätäisimmät voivat hermoilla nousun olevan kääntymässä jo nyt heti sykliseksi laskuksi. Jonakin päivänä he ovat varmasti oikeassa, mutta eivät todennäköisesti ihan vielä”, päästrategi toteaa.

Vaikka osakemarkkinoita ei voi enää kehua halvoiksi, matala korkotaso ja perinteisten korkoinstrumenttien tarjoama alhainen tuotto ovat houkuttelemassa rahaa osakkeisiin. Engdahlin mukaan tämä tukee osakemarkkinaa yhdessä keskuspankkien edelleen löysän rahapolitiikan, USA:n hyvän talouden vedon ja niin euroalueen kuin yhdysvaltalaistenkin yritysten kohtalaisen hyvien tuloskasvunäkymien kanssa.

Myös öljyn roima halventuminen vauhdittaa globaalisti talouskasvua ja hillitsee inflaatio-odotuksia. Kaiken lisäksi korkotaso nousee tällaisessa ympäristössä yleensä hitaasti, Engdahl toteaa.

“Olemme siis lähdössä uuteen vuoteen samanlaisissa tunnelmissa kuin vuosi sitten, eli osakkeet ovat edelleen houkutteleva omaisuuslaji. Vuotta aiempaan verrattuna riskit osakemarkkinoilla ovat kuitenkin arvostustasojen nousun myötä kasvaneet, joten osakesijoituksissa kannattaa kiinnittää entistä enemmän huomiota niin maantieteelliseen kuin sektorikohtaiseenkin hajautukseen sekä osakekohtaiseen poimintaan”, päästrategi neuvoo.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös