Yritysuutiset

Basware nousee yrityskaupalla markkinajohtajaksi Iso-Britanniassa

Basware osti Ison-Britannian julkisen sektorin johtavan sähköisten hankintaratkaisujen toimittajan.

Basware kertoi tänään ostaneensa Ison-Britannian julkisen sektorin johtava sähköisten hankintaratkaisujen toimittajan, Procserven. Kauppahinta on noin 25,9 miljoonaa euroa. Ostetun liiketoiminnan liikevaihto oli noin 9,6 miljoonaa euroa vuonna 2014.

Lontoossa päämajaansa pitävä Procserve on johtava Ison-Britannian julkiseen sektoriin keskittyvä sähköisen hankintatoimen ohjelmistoratkaisujen tarjoaja. Procserven sähköisen hankintatoimen verkostoja käyttää yli 33 000 organisaatiota ostamiseen, myymiseen ja tiedon jakamiseen verkkoyhteisöissä. Procservella on 61 työntekijää.

Procservella on erittäin vahva ja tunnustettu asema julkisella sektorilla ja sähköisten hankintapalvelujen tarjoajien keskuudessa, ja se on tunnettu valtionhallinnon organisaatioiden palveluntarjoaja Isossa-Britanniassa”, Basware Oyj:n toimitusjohtaja Esa Tihilä kertoo.

Yrityskaupan myötä Baswaresta tulee markkinajohtaja Ison-Britannian julkisella sektorilla. Viime vuosina tehtyjen yritysostojen ansiosta Basware on jo johtava verkkolaskuoperaattori Pohjoismaissa, Benelux-maissa ja Saksassa, ja nyt Basware vahvistaa jalansijaansa Isossa-Britanniassa merkittävästi.

”Valtionhallinnossa ja julkisella sektorilla on ollut nähtävissä jatkuva pyrkimys sähköisten palveluiden ja verkkolaskutuksen käyttöönottoon, myös Isossa-Britanniassa, kun verkkolaskutus on yleistynyt ja sen tarjoamat edut ovat toteutuneet laajemmin”, Tihilä kertoo.

Tihilän mukaan Isossa-Britanniassa verkkolaskutuksesta tulee lakisääteistä vuodesta 2016 alkaen. Isossa-Britanniassa julkisen sektorin organisaatiot käsittelevät vuosittain miljoonia maksuja, ja tähän kohdistuu merkittävä määrä julkisia resursseja.

Basware arvioi yritysostoon ja toimintojen integroimiseen liittyvien kustannusten olevan säästöjä suuremmat vuonna 2015. Vuonna 2016 yhtiö odottaa synergiaetujen yhtiö nousevan kuitenkin nettovaikutukseltaan hieman positiivisiksi. Säästöt liittyvät esimerkiksi yhteisen IT-infrastruktuurin luomiseen ja toimitiloihin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös