Markkinakommentit

Helsingin pörssi yksi maailman kalleimmista osakemarkkinoista

Sijoitustutkimusyhtiö Morningstar listasi eri maiden osakemarkkinoiden keskimääräisen hinnoittelun suhteessa käypiin arvoihin.

Morningstarin mukaan Maailman pörssiosakkeet ovat keskimäärin 3-4 prosenttia ylihinnoitellut suhteessa yhtiöiden käypiin arvoihin. Ei ole suuri yllätys että huokeinta on tällä hetkellä Venäjällä. Halpoja osakkeet ovat myös Brasiliassa ja Portugalissa.

Sijoittajat kaihtavat Venäjän osakemarkkinoita monestakin syystä. Talouspakotteet ja huimasti romahtanut öljyn hinta luovat epävarmuutta maan osakemarkkinoille.

Myös Brasilia ja Portugali ovat painiskelleet talousvaikeuksien kanssa. Brasilian talouskasvu on hiipunut ja budjettialijäämä on paisunut lähes seitsemään prosenttiin bruttokansantuotteesta. Vuosi-inflaation odotetaan nousevan peräti 7,3 prosenttiin. Portugali on kuulunut finanssikriisin jälkeisiin euroalueen kriisimaihin.

Mielenkiintoista listassa on se, että kalleimmat osakemarkkinat löytyvät hieman yllättäen Euroopasta. Euroopan osakemarkkinat ovat nousseet sijoitusammattilaisten ja institutionaalisten sijoittajien suosioon sen jälkeen kun EKP aloitti massiivisen elvytysohjelmansa.

Helsingin pörssi kuuluu kaikkein kalleimpiin pörsseihin, kuten aiemmatkin Morningstarin analyysit viime vuosilta ovat kertoneet. Yliarvostus on sijoitustutkimusyhtiön mukaan 10 tai 12 prosenttia riippuen tarkasteleeko yhtiöiden arvostusten keskiarvoa vai mediaania tai markkinapainotettua lukua. Vertailussa ovat mukana Suomen suurimmat 11 pörssiyhtiötä.

Arvostukseltaan halvimmat osakemarkkinat ovat seuraavat:

Venäjä
Portugali
Brasilia
Hong Kong
Puola

 

Arvostukseltaan kalleimmat osakemarkkinat ovat seuraavat:

Belgia
Tanska
Suomi
Saksa
Hollanti

 

Lista löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös