Markkinakommentit

Piensijoittajat tankkasivat Venäjä-riskiä

Piensijoittajat päättivät tankata kaikista Helsingin pörssin osakkeista eniten kahta voimakkaasti itäsidonnaista yhtiötä, Fortumia ja YIT:ä.

Maaliskuussa online-välittäjien nettomääräisesti ostetuin osake oli helmikuun tapaan Fortum, kertoo Nordnet tiedotteessaan.

“Fortum jatkoi myös maaliskuussa piensijoittajien suosiossa. Epäilemättä ruplan vahvistumisella on oma positiivista tulevaisuuden uskoa luova roolinsa, mutta vielä merkityksellisempänä näen kansanosakkeen tarjoaman vahvan osinkotuoton, jota tänä keväänä vielä lisäosingolla höystettiin. Kiinnostus YIT:n osaketta kohtaan kasvoi, kun Venäjällä käynnistettiin toimet auto- ja asuntomarkkinoiden tukemiseksi valtion subventoimin lainajärjestelyin”, analysoi Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall.

“Venäjä-huuman taustalta on korostettava, että Wahlroosin osinkotykit nousivat netto-ostetuimpien kärkikahinoihin, Sampo sijalle 3 ja Nordea sijalle 7. Omistajaystävälliseen tapaansa molemmat tarjoavat paitsi muhkeat osinkotuotot nykykursseilleen, myös osakekohtaisen osingonjaon kasvutrendit, joiden jatkumiseen sijoittajalla on kaikki syyt uskoa”, Odenwall jatkaa.

Maaliskuun nettomyydyimpien listan yleiskuvassa piensijoittajat kevensivät osakkeita, jotka ovat kehittyneet viime aikoina erityisen hyvin. Outokumpu päätyi maaliskuussa sekä piensijoittajien vaihdetuimmaksi että nettomyydyimmäksi osakkeeksi 20 prosentin kuukausinousun jälkeen.

Toiseksi nettomyydyin Nokian Renkaat on vahvistunut vuoden alusta 39 prosenttia.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös