Markkinakommentit

Piensijoittajat tankkasivat Venäjä-riskiä

Piensijoittajat päättivät tankata kaikista Helsingin pörssin osakkeista eniten kahta voimakkaasti itäsidonnaista yhtiötä, Fortumia ja YIT:ä.

Maaliskuussa online-välittäjien nettomääräisesti ostetuin osake oli helmikuun tapaan Fortum, kertoo Nordnet tiedotteessaan.

”Fortum jatkoi myös maaliskuussa piensijoittajien suosiossa. Epäilemättä ruplan vahvistumisella on oma positiivista tulevaisuuden uskoa luova roolinsa, mutta vielä merkityksellisempänä näen kansanosakkeen tarjoaman vahvan osinkotuoton, jota tänä keväänä vielä lisäosingolla höystettiin. Kiinnostus YIT:n osaketta kohtaan kasvoi, kun Venäjällä käynnistettiin toimet auto- ja asuntomarkkinoiden tukemiseksi valtion subventoimin lainajärjestelyin”, analysoi Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall.

”Venäjä-huuman taustalta on korostettava, että Wahlroosin osinkotykit nousivat netto-ostetuimpien kärkikahinoihin, Sampo sijalle 3 ja Nordea sijalle 7. Omistajaystävälliseen tapaansa molemmat tarjoavat paitsi muhkeat osinkotuotot nykykursseilleen, myös osakekohtaisen osingonjaon kasvutrendit, joiden jatkumiseen sijoittajalla on kaikki syyt uskoa”, Odenwall jatkaa.

Maaliskuun nettomyydyimpien listan yleiskuvassa piensijoittajat kevensivät osakkeita, jotka ovat kehittyneet viime aikoina erityisen hyvin. Outokumpu päätyi maaliskuussa sekä piensijoittajien vaihdetuimmaksi että nettomyydyimmäksi osakkeeksi 20 prosentin kuukausinousun jälkeen.

Toiseksi nettomyydyin Nokian Renkaat on vahvistunut vuoden alusta 39 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>