Yritysuutiset

Ekokem suunnittelee listautumista pörssin päälistalle

Kiertotalousyhtiö Ekokemin hallitus on päättänyt käynnistää selvityksen Ekokemin pääomarakenteen kehittämisestä, jonka osana harkitaan myös listautumista Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalle.

Mahdollisen listautumisen toteutuksesta ja ajoituksesta päätetään myöhemmin, mutta se voisi toteutua aikaisintaan vuoden 2016 jälkimmäisen puoliskon aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Yhtiön suurimmat omistajat ovat ilmaisseet tukensa yhtiön pääomarakenneselvitykselle.

Mahdollisen listautumisen tavoitteena olisi tukea Ekokemin kasvustrategian menestyksekästä toteuttamista. Listautumisen kautta vahvistettaisiin yhtiön rahoitusasemaa ja hankittaisiin pääsy pääomamarkkinoille investointien rahoittamiseksi, parannettaisiin Ekokemin tunnettuutta ja luotaisiin paremmat edellytykset osakkeen kaupankäynnille.

Ekokem on yksi Pohjoismaiden johtavista kiertotalousyhtiöistä, joka tarjoaa asiakkailleen kierrätys-, hyötykäyttö- ja loppusijoitusratkaisuja sekä maaperänkunnostuksen ja ympäristörakentamisen palveluja. Jätteen vastaanoton ja käsittelyn lisäksi merkittävä osa yhtiön liikevaihdosta kertyy käsittelyprosesseissa syntyvien energian ja kierrätettyjen tuotteiden myynnistä.

Ekokem toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, ja sillä on vahva asema ympäristönhuollon ja materiaalitehokkuuden palveluissa useilla teollisuuden toimialoilla sekä julkisella sektorilla toimivien asiakkaidensa keskuudessa.

Ekokemin suurimmat osakkeenomistajat ovat Suomen valtio, Suomen Kuntaliitto ry, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut, jotka yhdessä omistavat noin 81 prosenttia yhtiön osakkeista ja äänistä. Loput Ekokemin osakkeista jakautuvat noin 400 omistajan kesken.

Konsernin liikevaihto oli vuonna 2014 yli 200 miljoonaa euroa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös