Osakeanalyysit

Inderes: Revenio houkuttelevasti hinnoiteltu kurssilaskun jälkeen

Revenio-icare-022016

Kuva: Revenio Group

Inderesin mukaan Revenion neljännen kvartaalin tulos oli selkeä pettymys, mikä selittyi pitkälti tuotemalliston uusiutumisesta johtuvista väliaikaisista syistä.

Revenion kasvuun oli ladattu markkinoilla kovat odotukset. Yhtiö kertoikin vakuuttavista kasvuluvuista ja näkymistä. Näin yhtiön toimitusjohtaja  Olli-Pekka Salovaara:

Numeroiden valossa vuosi 2015 oli jatkumoa hyvälle kehityksellemme: liikevaihto kasvoi 26,3 ja liikevoitto 30,5 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, mikä heijastelee kasvavaa markkinaosuuttamme silmänpaineenmittauksen kärkiyhtiönä. Vuoden aikana saimme myyntiluvat Icare TA01i:lle sekä Kiinassa että Brasiliassa, mikä luo kasvupotentiaalia näillä uusilla markkinoilla. Uusien astmaan ja ihosyöpään liittyvien tuoteaihioiden suunnitelmallinen eteneminen luo puolestaan erinomaiset edellytykset saavuttaa tavoitteemme olla maailman kärkiyhtiö seulontateknologioissa.

Kasvuluvut olivat kuitenkin markkinoille pettymys. Revenion Q4-liikevaihto oli 5,5 miljoonaa euroa ja jäi selvästi Inderesin 5,9 miljoonan euron ennusteesta. ”Hidastuminen johtui jakelijoiden varastosopeutuksista uuden ic100-tuotteen julkaisun myötä. Siten Q4:n heikkous ei aiheuta oleellista syytä huoleen”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Revenion Icaren 26 prosentin kasvu oli vuonna 2015 pitkälti dollarikurssin ja anturimyynnin kasvun ajamaa ja samalla laitevolyymien kasvu näyttäisi hidastuvan. Tämä on Inderesin mukaan huolestuttavaa.

”Yhtiön onkin nyt onnistuttava uusien tuotteiden (ic100, HOME) ylösajossa, jotta yli 20 %:n tasolla oleva liikevaihdon kasvu voi jatkua.”, Inderes toteaa.

Analyysitalo odottaa kuitenkin kasvun kiihtyvän vuosina 2017 – 2018 selvästi yli 30 prosenttiin.

”Odotuksemme kasvun kiihtymisestä ovat siirtyneet hieman pidemmälle, sillä emme odota HOME-tuotteen nousevan merkittäviin volyymeihin vielä tänä vuonna FDA-lupaprosessin kankeudesta johtuen. Myös ic100-tuotteen FDA-lupaa joudutaan vielä odottamaan, mutta odotamme molempien laitteiden saavan luvat.”

Revenion Icare tarvitsee uusien tuotteiden tuomaa vetoapua pystyäkseen ylläpitämään nykyistä kasvua, Inderes arvioi. Vanhojen tuotteiden volyymikasvu on hiipumassa.

Osakkeen arvostustaso on kurssilaskun jälkeen suhteellisen houkuttelevasti hinnoiteltuna, Inderes laskee. Analyysitalon vuoden 2017 tulosennusteella EV/EBIT-kerroin on 14.

Positiivisessa skenaariossa Revenion uusien tuotteiden kasvumahdollisuudet ovat vielä huomattavat, Inderes uskoo.

Inderes nostaa Revenio Groupin suosituksen lisää-tasolle aiemmasta vähennä-tasosta mutta tarkistaa tavoitehintaamme 29,0 euroon aiemmasta 30,0 eurosta.

Revenio-osakekurssi-022016

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös