Sijoitusideat

Inderesin suosikkiosakkeessa hinnoitteluvirhe ja ”selvä aliarvostus”

Innofactor on yksi Inderesin TOP3-suosikkiosakkeista.

Inderesin mukaan IT-yhtiö Innofactor on kärsinyt viime vuosina kannattavuushaasteista. Alkuvuoden tuloskehityksen perusteella yhtiö on selkeästi palaamassa takaisin normaalille kannattavuusuralle, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Innofactor on Pohjoismaiden johtavia Microsoft-pohjaisten IT-ratkaisujen toimittajia. Innofactor toimittaa asiakkailleen liiketoimintakriittisiä ratkaisuja ja ylläpitopalveluja systeemi-integraattorina sekä kehittää omia ohjelmistotuotteita ja -palveluita. Innofactorin oman tuotekehityksen painopistealueena ovat Microsoftin pilviratkaisut.

”Yhtiö on onnistunut sopeuttamaan Tanskan liiketoiminnan haasteita, minkä lisäksi Suomessa ja Ruotsissa liiketoiminta on kehittynyt positiivisesti”, analyysitalo toteaa.

Markkinatilanne IT-palvelumarkkinoilla on selkeästi piristymässä Innofactorin sekä sen kilpailijoiden kommenttien perusteella. ”Erityisesti Suomessa ja Ruotsissa Innofactorin näkymät ovat hyvät. Innofactor erikoistuu Microsoft-teknologioihin, joiden kilpailukyky IT-markkinassa on arviomme mukaan hyvällä tasolla”, Inderes toteaa.

Innofactor kertoi 18.8 julkistetussa lehdistötiedotteessaan toistavansa aiemmin esittämänsä arvion siitä, että IT-markkina on kääntynyt selkeään kasvuun Suomessa. ”Meillä on täällä Suomessa käynnissä lukuisia kiinnostavia maailmanluokan IT-hankkeita – ja uusia koko ajan alkamassa. On ilo huomata, että teemme Innofactorissa suomalaisille asiakkaille ja suomalaisten huippuasiantuntijoiden voimin maailman eturivin innovaatioita”, toteaa Innofactorin perustaja ja toimitusjohtaja Sami Ensio.

Kasvunäkymien kohentumisen lisäksi Innofactorin osakkeen arvostustaso on houkutteleva.

”Näemme Innofactorin osakkeessa hinnoitteluvirheen, sillä yhtiön osake ei ole reagoinut markkinanäkymien piristymiseen sekä Ruotsissa tehdyn Cinteros-yrityskaupanluomaan omistaja-arvoon.”

Inderesin laskemat Innofactorin oikaistut P/E-kertoimet ovat hyvin houkuttelevalla alle 10x tasolla lähivuosille. ”Arvostuksessa on selvä alennus vertailuryhmään, mikä heijastelee edelleen markkinan luottamuksen heikkoutta kahden vuoden odotuksia heikomman tuloskehityksen jälkeen.”

Inderes ei pidä näin matalaa arvostusta Innofactorille perusteltuna ja näkee osakkeessa nousuvaraa markkinoiden luottamuksen palautuessa paranevan kannattavuuskehityksen myötä.

Inderesin tavoitehinta Innofactorin osakkeelle on 1,05 euroa ja suositus on ”Lisää”.

Muut TOP3-suosikkiosakkeet ovat Capman ja Amer Sports.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös