Sijoitusideat

Stora Enso nousi analyysitalon TOP3-osakkeisiin

stora-enso-osakekurssi-092016
Metsäyhtiö on virittänyt kulurakenteensa jo varsin kilpailukykyiselle tasolle pitkään jatkuneiden säästöjen myötä, arvioi analyysitalo Inderes.

Inderes nosti Stora Enson kolmen osakkeen suosikkilistalleen 20.9.

Yhtiö on investoinut voimakkaasti etenkin sellu- ja pakkausliiketoimintoihin, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa. ”Vuosina 2015-2017 Stora Ensolle valmistuu useita suurempia investointeja, joiden hedelmiä yhtiö on päässyt keräämään vasta osittain.”

Raskaan investointivaiheen jälkeen Stora Enson investoinnit putoavat selvästi tälle vuodelle, analyysitalo ennustaa. Se on hyvä uutinen osinkosijoittajille. Alhaisemman investointitahdin ansioista yhtiö voi allokoida jatkossa vahvaa rahavirtaansa enenevissä määrin osinkoihin.

”Ennustamme osingon pysyvän viime vuodesta alkaneella nousukäyrällä myös lähivuosina, mikä tarjoaa hyvän noin 5 %:n osinkotuoton lähivuosille. Arvioimme osinkotuoton tukevan osaketta, kun markkinoiden huomio kääntyy jälleen asteittain kohti ensi kevään osinkoja”, Inderes toteaa.

Metsäyhtiön osakkeen arvostustaso on maltillinen.

”Stora Enson ennusteidemme mukaiset P/E-luvut vuodesta 2017 eteenpäin ovat matalat alle 10x. Tämä on noin 20 % alle verrokkiryhmän tason, vaikka alennus ei mielestämme ole yhtiön kehittyvä tuoteportfolio huomioiden perusteltu.” Inderesin mukaan yhtiö on myös hinnoiteltu vain hieman tasearvonsa yläpuolelle P/B-luvulla 1,1x.

Analyysitalon näkemyksen mukaan osakkeen tuotto/riski-suhde onkin varsin houkutteleva tällä hetkellä sekä absoluuttisesti että suhteellisesti. Inderesin tavoitehinta Stora Enson osakkeelle on 9,0 euroa ja suositus on Lisää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös