Makrotalous

Handelsbanken: USA:n taantumariski on korkea

Maailman suurimmalla taloudella on edessään useita haasteita.

Finanssikriisin jälkeen on Yhdysvallat on saanut nauttia harvinaisen pitkäkestoisesta nousukaudesta. Ennemmin tai myöhemmin USA:n talouteen kuitenkin kohdistuu sellainen haitallinen shokki, joka päättää nykyisen kasvuperiodin, varoittaa Handelsbanken markkinakatsauksessaan.

”Negatiivisen shokin myötä odotukset konkurssien määrän kasvusta tiukentaisi heti pankkien luotonantoa, nostaisi yrityslainojen riskipreemioita ja käynnistäisi haitallisen spiraalin. Tämä kehitys johtaisi mitä todennäköisimmin USA:n talouden taantumaan”, pankki toteaa.

Yhdysvaltojen alhainen inflaatio on antanut keskuspankki Fedille tilaa hengittää, eikä sillä ole ollut tarvetta rahapolitiikan kiristämiselle. Nyt Handelsbanken kuitenkin uskoo Fedin nostavan korkoa ensi joulukuussa 0,25 prosenttiyksikköä edellyttäen, että inflaatio kiihtyy Fedin odotusten mukaisesti.

Fed on jo pitkään jahkaillut koronnoston kanssa, mikä on Handelsbankenin mukaan syönyt sen uskottavuutta.

Yhdysvaltoja uhkaa presidentinvaalien myötä myös mahdollinen poliittinen umpikuja, joka heikentää kasvunäkymiä.

Jos Hillary Clinton valitaan presidentiksi, joutuu hän taistelemaan häntä vieroksuvien republikaanien kanssa.

”Pidämme hyvin mahdollisena, että edustajainhuone estäisi Clintonin uudistusohjelmia samalla tavoin kuin se on estänyt Obaman agendan toteuttamista. Jokainen laki – sisältäen kaikki budjetti ja verolait – täytyy hyväksyä kongressin molemmissa kamareissa ennen kuin presidentti voi allekirjoittaa sen laiksi. Sen vuoksi odotamme poliittisen umpikujan jatkuvan, mikäli Clinton valitaan presidentiksi.”

Jos puolestaan Trump valitaan presidentiksi, on hänen toteuttamaa ohjelmaa paljon vaikeampi ennalta arvioida. ”Hänen poliittiset viestinsä eivät ole olleet täysin johdonmukaisia, eikä kellään ole täyttä selvyyttä Trumpin presidenttinä ajamista asioista”, pankki arvioi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös