Markkinakommentit

Tuloskausi ollut pettymys – odotukset olleet ”karulla tavalla” liian korkeita

Kolmannen kvartaalin tuloskausi ei mennyt niin kuin Strömsössä. Tähän mennessä tuloskaudella tulospettymyksiä on saatu selvästi enemmän kuin myönteisiä tulosyllätyksiä, arvioi Nordea.

Pankin mukaan merkillepantava kotimaisen tuloskauden ilmiö on ollut myös erittäin voimakkaat markkinareaktiot odotuksista poikkeaviin tulosraportteihin. Lukumääräisesti odotuksia heikompia tulosyllätyksiä on toteutunut lähes kaksi kertaa enemmän kuin positiivisia tulosyllätyksiä, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Tuloskauden valopilkuiksi Nordea nostaa suuremmista yhtiöistä metsäkaksikko UPM:n ja Stora Enson sekä Orionin ja Keskon. ”Keskon ohella kotimarkkinoista riippuvaisista yhtiöistä vahvoja viestejä on saatu myös mm. mediayhtiö Sanomalta sekä perjantaina yllättäen voitollisesta kvartaalista raportoineesta Stockmannilta”, Nordea toteaa.

Myönteisenä seikkana Nordea pitää kuitenkin tuloksia paremmin odotuksiin yltäneitä liikevaihtoja sekä pääosin ennallaan pysyneitä koko vuoden näkymiä. Ohjeistusten osalta viime viikon karvainta kalkkia kotimaisittain tarjoili Nokia, sillä sen ohjeistus loppuvuoden verkkoyksikön myynnin supistumisesta oli selvästi odotuksia pahempi.

Kokonaisuudessaan kotimaisen tuloskauden heikkouden takaa ei löydy pankin mukaan yksittäistä selittävää tekijää, joskin loppukesän ja syksyn aikana tulosennusteita nostettiin Suomessa muuta Eurooppaa enemmän. ”Tuloskauden kokonaiskuva on eurooppalaisittain selvästi myönteisempi ja positiiviset yllättäjät ovat enemmistössä. Yhdysvalloissa ero on vielä isompi, kun yli 75 % amerikkalaisen S&P 500 -indeksin yhtiöistä on ylittänyt markkinaodotukset Q3-tuloksellaan.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös