Osakeanalyysit

Valmet on ennätyksellisen kannattava – mutta kallis

Inderesin analyytikko ei näe Valmetin osakkeessa tarpeeksi suurta turvamarginaalia.

Vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä Valmet saavutti 7,5 prosentin vertailukelpoisen EBITA-marginaalin, joka on korkein luku sen jälkeen kun yhtiöstä tuli itsenäinen.

Liikevaihto laski kuitenkin projektiliiketoimintojen takia vertailukauteen nähden seitsemän prosenttia.

Hyvää kannattavuutta selitti etenkin korkeakatteisten vakaiden liiketoimintojen suuri suhteellinen osuus (Q3: 51 %), suotuisa projektimix sekä yhtiön omat bruttokatetta tukeneet toimenpiteet, arvioi Inderesin analyytikko Antti Viljakainen yhtiöraportissaan.

Uusia tilauksia Valmet sai kolmannella kvartaalilla 788 miljoonalla eurolla, mikä oli hieman etenkin Inderesin ja myös konsensusennusteita korkeampi taso. ”Tilauskanta nousi kvartaalin lopussa 2,2 miljardiin euroon, mikä on suhteellisen hyvä lukema ja tilauskanta antaa Valmetille jo kohtuullisen näkyvyyden ensivuoteen”, Viljakainen toteaa.

Positiivisesta osavuosikatsauksesta huolimatta Valmet ei näytä tällä hetkellä houkuttelevalta sijoituskohteelta. Syynä on osakkeen korkea arvostustaso.

Inderesin tulosennusteilla Valmetin P/E-luvut vuosille 2016 ja 2017 ovat noin 17x ja 15x, kun taas vastaavat EV/EBIT-kertoimet ovat noin 12x ja 11x.

”Lähivuosien osinkotuottojen ennustamme asettuvan 3-4 %:iin. Kertoimet eivät jätä turvamarginaalia emmekä pidä arvostusta tarpeeksi houkutteleva suotuisista näkymistä huolimatta. Myös nykyinen noin 15-20 %:n suhteellinen alennus on mielestämme kohtuullisen hyvin perusteltu Valmetille yhtiön monia verrokkeja heikomman kasvukuvan takia”, Viljakainen summaa.

Inderesin suositus Valmetin osakkeelle on Vähennä ja tavoitehinta 13,0 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös