Oma talous

Mobiilimaksaminen kasvanut hurjasti

Suomessa  jo yli 77 prosenttia kuluttajista käyttää mobiililaitetta maksamiseen tai taloudenhallintaan.

Maksuteknologiayhtiö Visan tänä vuonna toteuttaman, digitaalista maksamista tarkastelevan Digital Payments -tutkimuksen mukaan mobiililaitetta – joko älypuhelinta, tablettia tai vaikkapa älykelloa – säännöllisesti maksamiseen käyttävien kuluttajien määrä on kolminkertaistunut viimeisen vuoden aikana.

Tutkimuksen mukaan tällä hetkellä 54 prosenttia tutkimukseen vastanneista eurooppalaisista kuluttajista käyttää säännöllisesti mobiililaitetta erilaisten ostosten maksamiseen. Kasvu on ollut kovaa, sillä viime vuonna vain 18 prosenttia samaan tutkimukseen vastanneista kertoi käyttävänsä mobiililaitettaan tuotteiden ja palveluiden maksamiseen.

Tutkimukseen osallistui verkossa yli 36 000 kuluttajaa 19:stä Euroopan maasta.

Kymmenen Euroopan maata joissa mobiilimaksaminen on yleisintä, voidaan jakaa Visan mukaan kahteen kategoriaan: kehittyvät markkinat kuten Turkki ja Romania, joissa uusia maksuteknologioita on omaksuttu nopeasti, sekä kehittyneet markkinat – varsinkin Pohjoismaat – joissa uutta teknologiaa omaksutaan eri tahtiin.

Suomessa 77 prosenttia kyselyyn vastanneista käyttää mobiililaitetta maksamiseen tai taloudenhallintaan. 43 prosenttia heistä käyttää mobiililaitettaan rahan siirtämiseen perheenjäsenilleen ja ystävilleen, ja vähän alle puolet (47 %) maksaa kotitalouden laskuja mobiililaitteella.

Tutkimukseen vastanneet kuluttajat sanovat myös, että he maksavat mobiililaitteella arkisten ostosten ohella mielellään myös kalliimpia ostoksia. Suomessa reilu kolmannes (38 %) kyselyyn vastanneista maksaa bussi- ja junalippunsa mobiililaitteella, ja 22 prosenttia kertoo maksavansa mobiililaitteella myös arvokkaampia ostoksia, kuten lomamatkoja, huonekaluja sekä elektroniikkaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös