Sijoitusstrategiat

Osaatko suojata osakesalkkusi?

– KAUPALLINEN YHTEISTYÖ – 

Osakemarkkinoille sijoittavan kannattaa varautua laskeviin kursseihin useastakin syystä.

Keskeisiä syitä ovat esimerkiksi suosikkiosakkeiden ylihinta tai sijoittajien tilapäinen hermoilu, kuten nyt on USA:n presidentin vaalien takia?  Huonot talousuutiset, kuten Brexit tai öljyn hinnan tippuminen yleensä vetävät kursseja alaspäin joko pysyvästi tai pitempään.

Myös edessäpäin odottava korkojen nosto USA:ssa saattaa lähikuukausina horjuttaa osakemarkkinoiden menestystä parhaana sijoituskohteena.

Keskeinen valinta on nyt se, että milloin aiot varautua laskeviin kursseihin, vai luotatko tuuriin.

Osakesalkun arvon tippumiseen voi tarvittaessa varautua tekemällä salkulle tehokas suojaus. Olennaista on ensin hahmottaa, mitkä osakkeet salkussa ovat syklisiä (suhdanneherkkiä) ja mitkä eivät. Suojaus kannattaa kohdentaa ensin syklisiin osakkeisiin salkussa, sillä niin sanottuja arvo-osakkeita ei yleensä kannata lähteä myymään tilapäisistä syistä. Poikkeuksena ovat ehkä kuitenkin ”kesäkaudet”, jolloin Seppo Saarion mukaan ei kannattaisi omistaa osakkeita lainkaan niiden mahdollisen arvon alentumisen takia yleensäkään.

Edellä todetun valinnan mukaan syklisimpiä (tai volatiilejä) osakkeita kannattaa suojata ainakin osittain niin sanotulla stop loss -toimeksiannoilla, joita ei ole ehkä kaikilla pankkiireilla normaalisti ohjelmassa. Kannattaa soittaa oman pankin meklarille ja kysyä neuvoa miten toimitaan heidän salkuissaan.  Stop loss -toimeksiannot vaativat jonkun verran kokemusta, koska nopeissa kurssilaskuissa ne eivät ehkä aina toimi.

Koko osakesalkun suojaaminen tarvittaessa kurssilaskulta tapahtuu ostamalla niin sanottuja käänteisiä indeksejä. Tällaisia ETF-ratkaisuja löytyy helposti joko minifutuureista tai käänteisistä maaindekseistä. Ne kohdistuvat jonkin maan vaihtokärkeen, ja ovat hyvinkin käyttökelpoisia. Helsingin pörssiin sijoittaville luontaisin ”käänteinen” indeksi on Bear Suomi NF, jonka arvo nousee silloin, kun osakkeiden hinnat tippuvat.  Huomaa kuitenkin, että vivutetut käänteiset indeksit ovat ”vaarallisia” ja niiden käyttö saattaa osoittautua tehottomaksi.

Näiden tuotteiden ostaminen vaatii jonkun verran kokemusta kaupankäynnistä ja hieman uutta ajattelua, mutta opastuksemme avulla löydät helposti oikeat ratkaisut osakesalkkusi suojaamiseksi. Opetamme kaupankäyntiä myöden oikean toimintatavan.

Ajankohta salkun suojaamiselle saattaa olla hyvinkin sopiva nyt lähikuukausina.

Pakettihintamme kotimaahan sijoittaville (120 euroa vuosi) sisältää edellä olevan osaamisen opastuksen  sitä tarvitseville.

Ota yhteyttä!

www.siop.fi

Voit myös soittaa puhelinnumeroon 050-3603971

1 kommentti

1 kommentti

  1. Olli R.

    9.11.2016 at 22:20

    Seppo Saarion mukaan ”kesäkautena ei kannattaisi omistaa osakkeita lainkaan niiden mahdollisen arvon alentumisen takia”.

    Kyllä osakkeita kannattaa kesälläkin omistaa, mutta niitä ei kannata juuri ennen kesää ostaa.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös