Indikaattorit

Eläkeyhtiön suhdanneindeksi kertoo vahvasta työllisyyden elpymisestä

Eläkeyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksi oli neljän laihan vuoden jälkeen vahvasti positiivinen. Seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat 3,3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Eteran suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla. Suhdanneindeksi kuvaa Eteran asiakkaina olevien yritysten työntekijämäärien muutosta edellisvuoteen verrattuna. Indeksissä on huomioitu tarkastelujakson ajan Eteran asiakkaina olleet yritykset eli tulevat ja lähtevät asiakasyritykset eivät vaikuta indeksiin.

Eteran suhdanneindeksi näyttää seuraavan Suomen BKT:n kehitystä ja Suomen työllisyyskehitystä. Se on selvästi kytköksissä myös esimerkiksi EK:n luottamusindikaattoreihin.

suhdanneindeksi Etera suhdanteet indikaattorit talous

”Neljän miinusmerkkisen vuoden jälkeen Eteran suhdanneindeksi oli vahvasti plussalla. Työntekijämäärien kasvu oli viime vuonna lähes vuoden 2011 tasolla”, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen kertoo.

Eteran suhdanneindeksi oli 3,3 prosenttia koko vuodelta 2016 (-0,5 % v. 2015). Joulukuussa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat 3,7 prosenttia edellisvuoden joulukuuhun verrattuna.

Työntekijämäärien kasvun vetureina toimivat rakentaminen ja palvelut. Rakentamisen toimialaindeksi oli 3,0 prosenttia vuonna 2016 (-1,7 %). Joulukuussa rakentamisen työntekijämäärät kasvoivat 3,6 prosenttia edellisvuoden joulukuuhun verrattuna.

Viime aikoina viriämisen merkkejä on näkynyt myös muilla toimialoilla. ”Positiivista kehitystä on havaittavissa jo muillakin toimialoilla. Sitä tarvitaankin, jotta suunta jatkuisi hyvänä”, Hietanen sanoo.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös