Oma talous

Kannattaako isompia hankintoja varten käyttää luottokorttia vai kulutusluottoa?

Luottokortin ja kulutusluoton välillä valitseminen ei ole koskaan ollut asiakkaille helppo päätös.

kulutusluotto luottokortti luotto laina talous kulutus

– KAUPALLINEN YHTEISTYÖ –

Luottokortin ja kulutusluoton välillä valitseminen ei ole koskaan ollut asiakkaille helppo päätös.

Nämä maksutavat ovat kuitenkin monessa tapauksessa tervetullut apu, kun kyseessä on isompi ostos, jonka hankkiminen olisi muuten vain kaukainen haave.

Jos sinä joudut tämän päätöksen eteen, millä perusteella valitsisit sopivamman näistä kahdesta vaihtoehdosta?

Kulutusluotto toimii pitkälti samaan tapaan kuin luottokortti, mutta molemmissa vaihtoehdoissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Kulutusluotto on pankkien, eri kauppojen, postimyyntiyritysten ja rahoitusyhtiöiden tarjoama lyhytaikainen laina, joka on tarkoitettu ensisijaisesti kotitalouksien hankintoja varten. Kulutusluottoa voi myös käyttää isojen kertaostosten tekemiseen kuten uuden auton ostamiseen tai lomamatkaan. Suurin kulutusluottoon liittyvä etu on se, että kuluttajien ei tarvitse sen kummemmin huolehtia puuttuvasta rahasummasta, koska luoton avulla voi hoitaa hankinnan ja maksaa sen myöhemmin sovitun ajan sisällä.

Jos taas käytät luottokorttia, näin otettua luottoa on maksettava takaisin kuukausittain. Käyttämällä luottokorttia isoihin hankintoihin saatat saada houkuttelevia lisäetuja kuten alennuksia ja palkintoja, korotonta lainaa ja joskus jopa vakuutuksen hankinnallesi. Kulutusluotoista sen sijaan ei saa vastaavanlaisia etuja.

Luottokortin käyttäjä ei saisi koskaan unohtaa luottokorttivelan säännöllistä lyhentämistä eikä korttivelkaa kannata pitää pitkään. Tämä kasvattaa luottokorttivelan korkoa ja muita velkaan liittyviä kuluja kuten tilinhoitomaksuja. Ja mikäli et jostain syystä ehdi maksaa eräpäivään mennessä, korttia ei voi enää käyttää ja seuraavan kerran kun haluat lainaa, prosessi ei ehkä sujukaan niin helposti kuin olit ajatellut. Myös kulutusluottojen toistuva käyttäminen saattaa johtaa ylivelkaantumiseen.

Etua.fi on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen pankki- ja rahoitusalan palveluita välittävä sivusto, joka toimii yhteistyössä Suomen johtavien finanssialan yritysten kanssa ja pystyy näin tarjoamaan kuluttajille markkinoiden parhaimmat tuotteet. Etua ei myönnä lainoja vaan välittää verkkopalvelun kautta tulleet lainahakemukset eteenpäin yhteistyökumppaneilleen.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös