Sijoitusideat

Amer Sports on analyytikoiden suosikki – Nordea: Osakkeessa yli 35 prosentin nousuvara

Amer Sports urheiluyhtio osake osakekurssi sijoittaminen

Nordean tavoitehinta urheiluvälineyhtiön osakkeelle on reippaasti yli tämän hetken kurssinoteerauksen.

Amer Sports kuuluu alkuvuoden pettymyksiä tuottaneisiin osakkeisiin. Viime vuoden viimeisen kvartaalin tulos ja kuluvan vuoden ohjeistus jäivät odotettua vaisummiksi. Nopeaa käännettä ei ole tulossa, sillä yhtiö korosti vuoden 2017 kasvun painottuvan vuoden jälkipuoliskolle ja ensimmäisen vuosipuoliskon odotetaan jäävän viime vuoden tasolle.

Syynä heikkoon tuloskehitykseen ovat viivästyneet tuotelanseeraukset sekä viime vuoden alun kovat vertailuluvut, arvioi Nordea aamukatsauksessaan.

Pankkikaan ei usko nopeaan käänteeseen.

”Näemmekin riskejä vielä ensimmäisen vuosipuoliskon tulosennusteiden leikkauksiin, sillä konsensusennuste Q1:n liikevaihdon kasvuksi on 4 % ja Q2:n 7 %. Amer järjestää kuluvan viikon perjantaina analyytikkotapaamisen, missä odotamme yhtiön toistavan varovaisen ensimmäisen vuosipuoliskon kasvuohjeistuksensa.”

Pidemmällä tähtäimellä tilanne on kuitenkin erilainen.

Nordean näkemys Amerista on edelleen positiivinen. Amer Sports on myös Nordean Kotimaisen mallisalkun kuluttajasektoripoiminta viiden prosentin kupainolla.

Pankin mukaan Amer Sportsin viime vuosien kasvu etenkin Salomonin kengissä ja Arc’teryxin vaatteissa on ollut vakuuttavaa ja kannattavuus on parantunut. Myös yhtiön lähivuosien kasvunäkymät ovat lupaavat ja Nordea odottaa lähes 10 prosentin vuosittaista liikevoiton kasvua vuoteen 2020 saakka.

Myös osakkeen arvostus houkuttelee. Kuluvan vuoden Nordean tulosennusteilla laskettu EV/EBIT‐kerroin on alle 13 ja ensi vuoden estimaateilla 11,2. Thomson Reutersin mukaan konsensusennuste yhtiön tämän vuoden osakekohtaiselle tulokselle on 1,56 euroa. Konsensusennusteiden mukainen p/e-kerroin on 14,2.

Nordean suositus Amer Sportsille on yhä osta ja tavoitehinta 30 euroa. Tavoitehinnan mukaan osakkeessa olisi siis yli 35 prosentin nousuvara.

Amer Sports on myös muiden analyytikoiden selkeä suosikkiosake. Kaiken kaikkiaan 12 urheiluyhtiötä seuraavista analyytikoista kuusi suosittaa ostamaan yhtiön osakkeita, neljä lisäämään ja kaksi pitämään. Yksikään analyytikko ei suosita vähentämään tai myymään osakkeita.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös