Sijoitusuutiset

Fingerprint Cards – tulosvaroitus aiheuttanut rajua kurssiheiluntaa

Ruotsalainen piensijoittajien suosiossa oleva Figerprind Cards antoi tänään tulosvaroituksen. Tämä on jo yrityksen toinen tulosvaroitus lyhyen ajan sisään.

Fingerprint Cards  on sormenjälkitunnistimiaja pyyhkäisylukijoita  valmistava yritys. Yrityksen huima kasvu on saanut monet suomalaisetkin sijoittajat ostamaan osaketta.

Fingerprint Cards tulosvaroitus

Fingerprint Cards osakkeen nousu olikin todella huimaa seurattavaa.

Fingerprint Cards tulosvaroitus

Viime aikoina yhtiöltä on kuitenkin saatu negatiivisia uutisia enemmänkin. Joulukuussa Fingerprint Cards antoi tulosvaroituksen. Tammikuussa saatiin kuulla uutisia johdon pidätyksistä ja sisäpiirikaupoista. Osakkeen kurssi on kärsinyt aika lailla.

Fingerprint Cards tulosvaroitus

 

Tänään 21. maaliskuuta  saadun tulosvaroituksen mukaan yrityksen ensimmäisen neljänneksen liikevaihdon odotetaan tippuvan 50 prosenttia vuodentakaisesta ja osinko perutaan.

Eikä tässä vielä kaikki. Fingerprint Cards odottaa ongelmien jatkuvan toiselle neljännekselle ja peruu ohjeistuksensa vuodelle 2017. Synkistä ja epävarmoista näkymistä kertoo se, että vuoden 2017 ennustetta ei siis muuteta, vaan nimenomaan perutaan kokonaan.

Päivän kurssireaktio on ollut voimakasta. Alkuun yrityksen osakkeen kurssi putosi 40 prosenttia, mutta palautui jonkin verran.

Fingerprint Cards tulosvaroitus

Onko Fingerprint Cardsin osake oikein hinnoteltu?

Fingerprint Cardsin osakkeen alentuminen on saanut piensijoittajat ostolaidalle. Perinteisiä arvostusmittareita käyttäen osake on vaikuttanut vähintäänkin edulliselta. P/E-luku on ollut alhainen jo ennen tämänpäiväistä kurssitiputusta, tämänhetkisellä kurssillä Google Finance antaa osakkeen P/E-lukemaksi 5,75. Tämä on alhainen lukema.

Alhainen hinta yhdistettynä laskevaan osakekurssiin on saanut yksittäiset sijoittajat keksimään salaliittoteorioita manipuloidusta osakekurssista. Syynä on lyhyeiden positioiden suuri osuus yhtiön osakekannasta. Asiasta on tehty viranomaisille ilmoituksia ja aiheesta on myös lehtijuttuja. Lisäksi kurssimanipulaatiota vastaan on kerätty internetissä adressiin nimiä viranomaisten puuttumiseksi asiaan.

Tämänpäiväinen tulosvaroitus viittaa kuitenkin siihen, että osakkeen kurssilaskulle on olemassa perusteita ihan yhtiön liiketoiminnan tulevaisuuden näkymiin pohjaten.

Kommentoi
Ylös
>